Gadgetzone.nl - Home

Microsoft maakt supercompacte tablet-pc

 Gepubliceerd op 28.04.05 ,  


Microsoft heeft een conceptmodel gemaakt van een mobiele pc die maar iets groter is dan een pda of een smartphone. Microsoft-topman Bill Gates liet de zogeheten Ultra Mobile 2007 zien op de WinHEC-conferentie.

In tegenstelling tot pda's en smartphones heeft de mobiele pc van Microsoft geen speciaal besturingssysteem nodig. Het apparaat draait gewoon op een Windows XP-versie met de codenaam Longhorn.

Volgens Microsoft gaat de Ultra Mobile 2007 nog geen 1.000 euro kosten en een gewicht krijgen van 900 gram. Verdere specificaties: draadloze internetverbinding (Wi-Fi), batterij met een levensduur van een dag, geintegreerde camera en Bluetooth-ondersteuning. Microsoft heeft grote plannen met dit concept en hoopt in 2008 meer dan 100 miljoen exemplaren te kunnen verkopen.




[bron: Mobile-review.com]





zie ook Zie ook:
Microsoft komt met nieuwe Surface-apparaten



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (1)
29.04.2005 14:44 • menno
Jaja, een erg realistische verwachting die 100 miljoen exemplaren in 2008, maar niet heus. Tablet PCs zijn voor 'normale' mensen tot nu toe niet echt enorm nuttig geweest en behalve dat dit ding kleiner en lichter is zie ik weinig verschil. Misschien handig voor magazijn medewerkers en dergelijke maar die 100 miljoen is wel erg optimistisch.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy