Gadgetzone.nl - Home

'Doodgewone' jongen verdient tonnen met Fortnite spelen (video)

 22 oktober 2018 22:59:37, door Robert Hagen,  


Van gamer Ninja is al een tijdje bekend dat hij met het spelen van de populaire battle-royale game Fortnite steenrijk is geworden, maar hij is lang niet de enige. Ook de 27-jarige Nick Overton, een 'doodgewone' jongen uit Iowa, harkt honderdduizenden dollars per jaar binnen met het spelen van Fortnite. En hij behoort naar eigen zeggen niet eens tot de allerbeste spelers.

ImMarksman


Overton, online bekend als ImMarksman, maakt deel uit van het professionele eSports-team Counter Logic Gaming. Met dit 'baantje' verdient hij tussen de 300.000 en 500.000 dollar per jaar. Zijn werkdag begint 's morgens om negen uur met een bespreking met de andere teamleden, waarna tot drie uur 's middags aan een YouTube-video wordt gewerkt. Vervolgens gaat het team van vijf tot tien uur 's avonds streamen.

Het lijkt een heerlijk leventje, lekker elke dag uren lang gamen en daar rijk mee worden, maar volgens Overton is het gewoon hard werken. Als je het echt serieus neemt en elke wedstrijd analyseert, heb je een lange werkweek. Zo gaat Overton nooit eens uit met vrienden: "Ik ben elke dag aan het streamen."

En als Fortnite een update krijgt, wordt het nog zwaarder voor Overton. Hij staat dan al om drie uur 's morgens op om een nieuwe video te maken. Volgens de gamer is dat nodig om de naamsbekendheid van zijn kanaal te vergroten. Ook is het absoluut noodzakelijk om altijd zo actueel mogelijk te blijven.



Toen Overton nog wat jonger was, had hij nooit gedacht dat hij rijk zou worden met gamen. Hij speelde weliswaar erg veel, maar deed dat puur en alleen omdat hij het leuk vond. Geld verdienen met het spelen van games is volgens Overton ook niet eenvoudig, want je krijgt niet zoals bij een gewone baan elke maand een salaris. Je moet samenwerken met een Multi-Channel Network (MCN), dat je vertelt wat je moet doen om geld te verdienen.

Bij YouTube krijg je als gamer een percentage van de inkomsten uit advertenties, terwijl je bij Switch een percentage krijgt van inkomsten uit abonnementen op je kanaal. Daarnaast verdien je bij Switch aan donaties die kijkers je geven.

Hoewel de hele dag gamen en daar rijk mee worden al gek genoeg is, vindt Overton één van de raarste dingen van zijn carrière dat hij wel eens herkend wordt door mensen. "Ik heb wel eens dat mensen me tegenhouden en foto's maken in de Target (supermarkt), of ik deel wel eens een handtekening uit en ga met mensen op de foto."

Het is zelfs wel eens voorgekomen dat mensen bij hem thuis voor de deur stonden. Daarnaast vindt hij het een beetje 'awkward' als mensen het niet verwachten dat hij als gamer in een lokaal restaurant gaat eten. "'Die gast is toch beroemd?' Nee, ik speel gewoon videogames", aldus Overton.

[TechSpot]





zie ook Zie ook:
Fortnite Chapter 2 is online! (video)
Uitgelekte trailer Fortnite Chapter 2 geeft eerste blik op nieuwe eiland (video)
Fortnite-speler Ninja verdiende miljoenen in 2018
'Carlton' uit The Fresh Prince of Bel-Air klaagt Fortnite aan (video)
'Fortnite is als heroïne'



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy