Gadgetzone.nl - Home

Google onthult smartphones Pixel 3 en 3 XL (video)

  9 oktober 2018 18:35:46, door Robert Hagen,  


Google heeft twee nieuwe smartphones onthuld, de Pixel 3 en Pixel 3 XL. De twee toestellen zijn ongeveer hetzelfde, alleen heeft de XL een groter scherm en een batterij met een grotere capaciteit.



Groter scherm
De Pixel 3 heeft een nieuw oled-scherm met een beelddiagonaal van 5,5 inch, een beeldverhouding van 18:9 en een resolutie van 1.080 x 2.160 pixels.

Het display van de Pixel 3 XL (met een forse notch) is met een diagonaal van 6,3 inch een stukje groter en heeft een beeldverhouding van 18,5:9 en een resolutie van 1.440 x 2.960 pixels (532 ppi).

Beide schermen ondersteunen HDR, Always On en verschillende kleuropties. Dankzij HDR zijn de twee toestellen 'YouTube Signature Devices'. Met Always On wordt bijvoorbeeld de naam van een nummer dat je afspeelt op het scherm weergegeven. Middels de 'Boosted'-mode kun je de kleuren feller maken (sRGB + 10 procent). Het display is op beide modellen beschermd met Gorilla Glass 5, dat ook op de achterkant zit.

Google Pixel 3 XL


Batterij
De Pixel 3 XL heeft een batterij met een capaciteit van 3.430 mAh, terwijl zijn kleinere broertje het moet doen met 2.915 mAh. Nieuw op beide modellen is draadloos opladen via de Pixel Stand. Met dit nieuwe apparaatje functioneert de Pixel 3 meteen ook als Google Home en fotolijstje.

Opladen kan natuurlijk ook via de bijgeleverde (niet-draadloze) oplader. Deze zorgt ervoor dat je de telefoon na slechts 15 minuten opladen al zo'n zeven uur kunt gebruiken.

Google Pixel Stand


Camera's
De camera's zijn niet veranderd als het om de hardware gaat. Aan de achterkant is nog dezelfde 12,2 megapixel camera met f/1.8-lens en optische beeldstabilisatie te vinden. Wel zijn er softwarematige vernieuwingen, zoals HDR+ en Top Shot. Dat laatste is een nieuw AI-systeem, dat onder meer automatisch de beste foto kan selecteren uit een reek foto's. Daarbij wordt gekeken naar de focus, of er gelachen wordt en of mensen hun ogen open hebben. Dezelfde functie is er ook voor de selfiecamera, maar daar heet het Photobooth.



Super Res Zoom is ook nieuw. Dit moet de kwaliteit van digitaal inzoomen verbeteren, hetgeen van pas komt omdat het de Pixel 3 ontbreekt aan een telelens. Een andere nieuwe functie is Night Sight, dat de kwaliteit van foto's bij weinig licht zou verbeteren.

De frontcamera is wel helemaal vernieuwd en bestaat nu uit twee camera's. Voor beide is er een 8 megapixel sensor, maar de ene heeft een groothoeklens (97 graden, f/2.2) en de andere een normale lens (75 graden, f/1.8).

Google Pixel 3


Audio
Beide Pixels zijn voorzien van stereospeakers aan de voorkant. Ze beschikken niet over een standaard koptelefoonaansluiting, maar Google levert bij de toestellen wel een nieuw setje oordopjes: de Pixel USB-C. Deze ondersteunen Google Assistant. Voor wie toch liever zijn eigen oordopjes met 3,5 mm-plug wil gebruiken, doet Google er ook nog een (vernieuwd) adaptertje bij.

Processor en geheugen
De toestellen zijn uitgerust met de Snapdragon 845-processor en 4 GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit is 64 of 128 GB en dit is niet uit te breiden via een geheugenkaartje.

Verkrijgbaarheid
De Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn vanaf 2 november verkrijgbaar in drie verschillende kleuren en gaan respectievelijk 860/960 euro (64/128GB) en 960/1.060 euro kosten.

Google Pixel 3 XL





zie ook Zie ook:
Xiaomi introduceert smartphone Mi CC9 Pro met 108 megapixel camera
Xiaomi Mi Note 10 krijgt 108 megapixel camera
Xiaomi Mi 9 met 48 megapixel camera en Snapdragon 855 aangekondigd
Redmi Note 7 met 48 megapixel camera aangekondigd in China
'Huawei P20 Pro voorzien van 40 megapixel Triple Camera'



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy