Gadgetzone.nl - Home

LG Watch W7 is combinatie van smartwatch en analoog horloge (video)

  4 oktober 2018 11:47:31, door Robert Hagen,  


LG heeft de LG Watch W7 aangekondigd, een smartwatch met een geïntegreerd analoog klokje en echte wijzers bovenop het digitale display. LG is niet de eerste met een dergelijke 'hybride' smartwatch, maar wel de eerste van de grote merken.

LG watch W7


De combinatie van digitaal en analoog heeft een groot voordeel, maar ook een nadeel. Het grote voordeel van de fysieke wijzers is dat deze gewoon doorgaan als de batterij van de smartwatch leeg is. De batterij van de Watch W7 gaat twee dagen mee, maar als je alle digitale functies achterwege laat, stoppen de wijzers pas na honderd dagen met draaien.

Een groot pluspunt dus, maar het brengt ook een nadeel met zich mee. Zo is de Watch W7 niet bepaald compact, of eigenlijk best fors. Zeker voor de meeste vrouwen zal de Watch W7 simpelweg te groot zijn.

LG watch W7


Daarnaast is er nog een nadeel. De wijzers zitten bovenop het scherm en als daar bijvoorbeeld een bericht op wordt weergegeven, kunnen ze in de weg zitten. In verreweg de meeste gevallen zal dit niet echt een probleem zijn, maar het zal voor sommige mensen toch een irritatiepuntje zijn, zoals in onderstaande tweet al te zien is.




Overigens heeft LG hier wel iets op bedacht. Als je aan de zijkant op een knopje drukt spingen de wijzers in horizontale positie en gaat de tekst even op en neer, zodat je het bericht prima kunt lezen.




De Watch W7 draait op WearOS van Google en is voorzien van de Snapdragon Wear 2100-chipset. Dat is enigszins jammer, omdat vorige maand de betere Snapdragon Wear 3100 al is aangekondigd.

Het 1,2 inch touchscreen van de Watch W7 heeft een resolutie van 360 x 360 pixels (300ppi) en de smartwatch is voorzien van 769 MB werkgeheugen, 4 GB opslagcapaciteit, Wi-Fi, Bluetooth 4.2 BLE, usb type-c 2.0. De afmetingen zijn 44,5 x 45,4 x 12,9 mm en het gewicht is 79,5 gram.

De LG Watch W7 is vanaf 14 oktober verkrijgbaar en gaat in de Verenigde Staten 449 dollar kosten.





zie ook Zie ook:
Zo ziet de eerste smartwatch van Oppo eruit
Puma lanceert zijn eerste smartwatch
Garmin Venu is Garmins eerste smartwatch met amoled-display
Nieuwe smartwatches Fossil voorzien van E Ink-display
Xiaomi lanceert zijn eerste smartwatch: de Mi Watch (video)
Xiaomi kondigt Apple Watch-kloon aan



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy