Gadgetzone.nl - Home

Mitsubishi onthult volledig elektrische SUV e-EVOLUTION CONCEPT

 25 oktober 2017 22:03:18, door Robert Hagen,  


Mitsubishi heeft de e-EVOLUTION CONCEPT onthuld, een volledig elektrische SUV. Het studiemodel luidt een strategische koerswijziging in, zo stelt de Japanse autofabrikant, waarbij de focus ligt op "de kracht van SUV's en EV's en de mogelijkheid om nieuwe systemen te integreren voor een ongekende 'connected' mobiliteitservaring".



Tijdens de 45ste Tokyo Motor Show presenteerde Mitsubishi ook een nieuwe slogan: "Drive your Ambition". Hiermee wil het bedrijf vooral laten zien progressief en innovatief bezig te zijn. Zo gaat Mitsubishi het ontwikkelingstempo van elektrische auto's opvoeren en wordt er gewerkt aan de introductie van nieuwe technologieën, zoals geïntegreerde kunstmatige intelligentie, connectiviteit en 'in the cloud'-systemen.

e-EVOLUTION CONCEPT
De e-EVOLUTION CONCEPT is de eerste auto die ook volgens Mitsubishi's nieuwe designfilosofie getiteld Robust & Ingenious is ontworpen, oftewel een veelzijdige auto die niet alleen 'stoer' en 'functioneel' is, maar ook 'slim' en 'technologisch geavanceerd'.

De SUV is voorzien van het Triple Motor 4WD System, dat bestaat uit een elektromotor die de voorwielen aandrijft en een nieuw Dual Motor AYC-aandrijfsysteem (Active Yaw Control). Ook de remklauwen zijn elektrisch, in plaats van hydraulisch.



Binnenin valt een groot flatscreen op dat zich uitstrekt over de gehele breedte van het dashboard. Het beeldscherm toont de weerssituatie, navigatie-instructies en handige tips. Het scherm wordt geflankeerd door twee kleinere schermen waarop beelden van de voor- en achtercamera's worden weergegeven. Door forse glasoppervlakken ontstaat een nagenoeg 360-graden zicht rond de auto, waardoor de bestuurder en passagiers volgens Mitsubishi meer het gevoel hebben in een straaljager dan in een auto te zitten.



Kunstmatige intelligentie
Zoals hierboven al gezegd gaat Mitsubishi kunstmatige intelligentie in zijn auto's introduceren en dat is ook het geval bij de e-EVOLUTION CONCEPT. Het Artificial Intelligence (AI)-systeem monitort via diverse sensoren de weg- en verkeersomstandigheden, evenals de input van de bestuurder, en heeft een speciale coachingfunctie.

Na opbouw van een profiel over de rijkwaliteiten van de bestuurder stelt het systeem een trainingsprogramma samen. De rijder krijgt vervolgens advies via spraak en een groot dashboarddisplay. Mitsubishi stelt dat dit ervoor zorgt dat iedereen, ongeacht de rijervaring, zich snel thuis voelt in een voertuig dat zich gedraagt zoals de bestuurder wenst én verwacht, met uiteindelijk meer rijplezier als resultaat.






zie ook Zie ook:
Citroën kondigt plug-in hybride C5 Aircross SUV Hybrid aan
Futuron is Kia's toekomstvisie op elektrische SUV-coupé
Fisker Ocean wordt Fiskers eerste elektrische SUV
Kia presenteert elektrische conceptcar op Autosalon Genève
Mazda Vision Coupe uitgeroepen tot mooiste conceptcar
Chinese startup Byton onthult elektrische suv op CES 2018



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy