Gadgetzone.nl - Home

Review Pressy-kloon HelloKlick, een handige smartphone-accessoire

 30 juni 2014 00:23:42, door Robert Hagen,  


Op crowdfundingwebsite Kickstarter.com was eind vorig jaar een minuscuul product buitengewoon succesvol: de Pressy. Dit is een kleine plug die je in de koptelefoonaansluiting van je smartphone kunt stoppen en waar een knopje op zit. Aan dat knopje kun je dan zelf verschillende functies toevoegen voor de bediening van je telefoon. De Pressy werd al snel gekloond door Chinese fabrikanten en zo'n kloon kun je nu bij vrijwel elke Chinese webwinkel voor slechts een paar dollar kopen. Gadgetzone kreeg van DX.com de HelloKlick om uit te proberen.



App downloaden
De HelloKlick wordt geleverd in een mooi plastic doosje en met een sleutelhangertje erbij, precies zoals de originele Pressy. Hoe je ermee aan de slag moet, zul je een beetje zelf moeten uitvogelen, want de handleiding die erbij zit is alleen in het Chinees. Gelukkig is het allemaal niet zo moeilijk en kom je er vrij snel achter dat de benodigde Android-app eenvoudig is te downloaden op helloklick.com, ondanks dat deze site ook alleen maar in het Chinees is. Gelukkig is de app zelf wel in het Engels en wijst alles zich verder vanzelf.





Mogelijkheden
De app ziet er netjes uit en begint met een test of alles goed werkt. Vervolgens kun je de standaard functies van de HelloKlick zeer eenvoudig veranderen in wat je maar wilt. Standaard is bijvoorbeeld ingesteld dat met één druk op het knopje de notificatiebar naar beneden komt en met twee keer klikken de camera wordt geactiveerd. Het knopje een paar seconden ingedrukt houden haalt een menu met instellingen voor onder meer Wi-fi, Bluetooth en de helderheid van het scherm tevoorschijn. Het knopje drie keer achter elkaar indrukken heeft standaard nog geen functie, maar daar kun je dus zelf meteen een functie aan toekennen.



Je kunt kiezen uit twaalf verschillende functies, waarvan de meeste best nuttig kunnen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld met het knopje een vooraf in te stellen app openen, een SOS-nummer bellen, de geluidsrecorder starten, het lampje op je telefoon aanzetten (zaklantaarn) of Evernote openen.

Bij de meeste functies heb je ook nog verschillende opties. Zo kun je instellen dat de HelloKlick de navigatie-app opent, waarbij je in de HelloKlick-app al een bestemming en het type route (auto, fiets, lopen, openbaar vervoer) kunt opslaan. Voor de belfunctie kun je uiteraard een telefoonnummer instellen dat direct wordt gebeld als je de HelloKlick gebruikt. Ook kun je bij elke functie aangeven of deze ook in het lockscreen beschikbaar moet zijn.

De HelloKlick-app heeft zelf ook nog een aantal extra opties. Zo kun je desgewenst het aantal functies nog uitbreiden van vier naar zes (één keer klikken plus lang ingedrukt houden en twee keer klikken plus lang ingedrukt houden komen er dan bij). Daarnaast kun je vibratie en weergave van het HelloKlick-icoontje in de statusbar instellen.



Gebruik
De HelloKlick biedt genoeg mogelijkheden, maar werkt het ook allemaal? Daar kunnen we kort over zijn: ja, het werkt. Maar wat wel opvalt is dat er sprake is van enige 'lag'. Als je op het knopje drukt, duurt het bijvoorbeeld even (een paar fracties van een seconde) voordat de notificatiebar naar beneden komt. Daarnaast moet je het knopje altijd goed indrukken, omdat het anders soms niet wordt geregistreerd. Klik je te snel twee keer achter elkaar, dan gaat het soms niet goed. Op een gegeven moment weet je dat echter en gaat het altijd goed als je gewoon rustig klikt.



Conclusie
Voor de prijs van slechts enkele dollars kan de HelloKlick een handige accessoire zijn voor je smartphone. Zo kan het van pas komen als je direct in het lockscreen al je favoriete app kunt openen met één druk op de knop.

De HelloKlick is typisch zo'n product waarvan je denkt, hoe kunnen ze het maken voor die prijs? Er zijn wel wat kleine verbeterpuntjes (zie 'gebruik' hierboven), maar vanwege die extreem lage prijs kan het eigenlijk nooit een miskoop zijn. Een bijkomend voordeel van de HelloKlick is bovendien dat de hoofdtelefoonaansluiting ook nog wordt beschermd tegen stof.






zie ook Zie ook:
Review 3-in-1 Universal Lens voor smartphones
Review waterbestendig toetsenbord Sibyl J-1
Review iPega Bluetooth-gamecontroller (video)
Review Bluetooth-koptelefoon BeeWi BBH200
Review oplaadmat Duracell myGrid



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy