Gadgetzone.nl - Home

Review waterbestendig toetsenbord Sibyl J-1

 26 mei 2014 21:43:35, door Robert Hagen,  


Eten en drinken terwijl je achter je pc zit, er zullen maar weinig mensen zijn die dat nooit doen. Helaas heeft dit wel gevolgen voor je toetsenbord, dat op den duur smerig wordt en bijvoorbeeld vol komt te zitten met broodkruimels. Daarnaast bestaat het gevaar dat je een volle koffiemok omstoot, precies over je toetsenbord heen. Dit alles hoeft echter geen enkel probleem te zijn als je een waterbestendig toetsenbord hebt. De Sibyl J-1 is zo'n toetsenbord.



Gadgetzone ontving onlangs de waterbestendige Sibyl J-1 van DealeXtreme, dat dit toetsenbord verkoopt voor zo'n 16 euro. Met die prijs kan de J-1 misschien een goedkoop alternatief zijn voor bijvoorbeeld de eveneens waterbestendige Logitech K310, die momenteel verkrijgbaar is voor rond de 35 euro.

Stijl
De Sibyl J-1 wordt geleverd in eeen grappige verpakking die past bij de wat speelse stijl van het toetsenbord. Met dat speelse doelen we vooral op de letters, cijfers en leestekens op de toetsen, waar een vrij ongebruikelijk lettertype voor is gebruikt. Verder ziet het toetsenbord er niet zo heel bijzonder uit. Wel oogt en voelt het apparaat, dat overigens in verschillende kleuren verkrijgbaar is, behoorlijk plat en compact, maar ook best stevig en robuust.





Wat opvalt is dat er geen uitklapbare standaardjes op zitten, zoals bij de meeste toetsenborden. De een zal dit een pluspunt vinden, de ander misschien een minpunt. Wat in ieder geval zeker een minpuntje is, is dat het usb-kabeltje aan de wat korte kant is.

Stille toetsen
De 106 toetsen op de J-1 zijn low-profile en volgens de verpakking moeten ze ook stil zijn. Dat klopt wel. Typen op de J-1 produceert echt weinig geluid, veel minder geluid dan bijvoorbeeld op de Logitech K310 en dat is erg prettig. Het aanslaan van de toetsen voelt ook nog eens prettig, het is gewoon fijn typen op de J-1. Wel is de lay-out van het toetsenbord, vooral in het begin, erg wennen.



Multimedia
De J-1 is ook voorzien van een functietoets, die als je deze indrukt, bepaalde toetsen een andere functie geeft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het bedienen van het volume, het starten van de mediaspeler of het openen van de calculator. Op het toetsenbord is echter nergens te vinden onder welke toetsen dan die functies zitten en er wordt ook geen handleiding geleverd waar dit in staat. Door simpelweg hier en daar wat te proberen kom je er vanzelf achter: ze zitten onder het numerieke gedeelte.

Waterbestendig
Zoals gezegd is de J-1 ook waterbestendig. Dit probeerden we uit door een flesje water over het toetsenbord leeg te gooien. Dit blijkt geen enkel probleem, alle toetsen deden het hierna nog prima. Ook kun je de J-1 gerust onder de kraan houden, zodat je hem weer lekker schoon kunt maken als dat nodig is. Alleen moet je er dan wel op letten dat het usb-stekkertje niet nat wordt.





Conclusie
De Sibyl J-1 is voor de prijs van 16 euro een erg prettig toetsenbord. Het apparaat valt op met het originele lettertype op de toetsen en het is zeer fijn dat de toetsen zeer stil zijn tijdens het typen. Ook de waterbestendigheid is uiteraard zeer prettig, vooral als je een schoon toetsenbord wilt dat makkelijk is schoon te maken.

Minpuntjes zijn het ietwat korte usb-kabeltje, de lay-out van de toetsen en het feit dat de extra multimediafuncties niet op het toetsenbord zijn aangegeven. Daarnaast zal wellicht niet iedereen het ontbreken van uitklapbare standaardjes waarderen. Tot slot is de Logitech K310 aan de onderkant voorzien van een afneembaar borsteltje waarmee je af en toe wat schoon kunt maken. Dit zit er bij de J-1 niet bij.





zie ook Zie ook:
Review Pressy-kloon HelloKlick, een handige smartphone-accessoire
Review 3-in-1 Universal Lens voor smartphones
Review iPega Bluetooth-gamecontroller (video)
Review Bluetooth-koptelefoon BeeWi BBH200
Review oplaadmat Duracell myGrid



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy