Gadgetzone.nl - Home

Apple-designer Jony Ive hekelt kopieergedrag concurrenten

 17 maart 2014 12:54:12, door Robert Hagen,  


In een zeldzaam interview heeft hoofddesigner Jony Ive van Apple zich stevig uitgelaten over het 'kopieergedrag' van andere elektronicafabrikanten. In het interview met The Sunday Times geeft Ive een inkijkje in het designproces bij Apple. Dit proces begint bij Ive, die bedenkt wat een nieuw product precies moet kunnen en daarna aan het design begint te werken. Daarbij laat hij zich door vanalles en nog wat inspireren, van snoepfabrikanten tot Japanse metaalarbeiders.




Het ontwerpen van een product is niet iets dat Ive even snel erbij doet. Zo heeft hij er 'maanden en maanden en maanden' over gedaan om alleen al de standaard van de iMac te perfectioneren. Bij Apple wordt veel waarde gehecht aan het design van producten en wordt er niet standaard van uitgegaan dat consumenten altijd alleen maar naar de prijzen van producten kijken, een instelling waar Ive erg blij mee is.

"We worden omgeven door anonieme, slecht gemaakte objecten. Het is makkelijk om te denken dat dat zo is omdat mensen die ze gebruiken er niet om geven - net als de mensen die ze maken", vertelt Ive.

Apple maakt volgens Ive producten die levens veranderen en eerder ondenkbaar waren, en die zijn nu eenmaal duur. "We doen er niet zo lang over en produceren zoals we produceren, alleen om fiscale redenen."

Zoals bekend, worden producten van Apple niet zelden nagemaakt door andere fabrikanten. Daarover zegt Ive: "Dat is diefstal. Er wordt niet alleen een ontwerp gekopieerd, maar ook duizenden en duizenden uren werk... Er worden jaren in geïnvesteerd, jaren van pijn."

Volgens Ive gaat het bij Apple echter niet alleen om het uiterlijk, maar moeten producten bij Apple ook goed uitgedacht en goed gemaakt zijn. "Wij maken en verkopen een zeer, zeer groot aantal (hopelijk) mooie, goedgemaakte dingen. Ons succes is een overwinning voor de puurheid en integriteit - for giving a damn."

In het interview komen uiteraard ook de geruchten over nieuwe producten van Apple ter sprake, maar daar doet Ive zoals verwacht geen uitspraken over. Over de 'iWatch' zegt hij: "Uiteraard zijn er geruchten dat wij hieraan werken... en, uiteraard, ga ik daar niet over praten. Het is een schaakspel, nietwaar?"

[Tech Radar]





zie ook Zie ook:
Instagram maakt privé uitwisselen van foto's en video's mogelijk via Instagram Direct
Manchester City biedt fans live videodiensten in stadion
Commodore Amiga is terug: met Core i7-processor en Blu-raydrive
Apple-designer Sir Jonathan Ive: "Concurrenten hebben verkeerde doelstelling"
Dagelijks 400.000 Android-toestellen geactiveerd



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy