Gadgetzone.nl - Home

Porsche onthult compacte SUV Macan in Los Angeles

 20 november 2013 12:23:02, door Robert Hagen,  


Porsche onthult op de Los Angeles Auto Show, die op 22 november van start gaat, de Macan, de eerste compacte SUV van de Duitse autofabrikant. De Macan heeft een carrosserie die volledig uit aluminium is vervaardigd en heeft een sportief interieur met uiteraard een hoop gadgets. Zo is er een multifuncioneel sportstuur met schakelpeddels dat geïnspireerd is op het stuur van de Porsche 918 Spyder en een 4,8 inch beeldscherm voor de boordcomputer waarop ook de navigatieinstructies worden weergegeven.

Opties voor de Macan zijn onder meer een Burmester High-End Surround Sound-system – een primeur in deze klasse – en veiligheidssystemen als Lane Departure Warning, Lane Change Assist, Adaptive Cruise Control en Porsche Active Safe.





De Porsche Macan is er in drie modellen: de Macan S, de Macan S Diesel en de Macan Turbo. Elke Macan is voorzien van actieve vierwielaandrijving en Porsche's PDK-transmissie met dubbele koppeling en zeven versnellingen. Deze transmissie helpt het brandstofverbruik te beperken door de zogenoemde 'coast'-functie: de transmissie ontkoppelt als de bestuurder het gas loslaat en snelheid mindert. Als de gewenste snelheid is bereikt en de bestuurder weer gas geeft, kiest de PDK-transmissie automatisch de juiste versnelling en grijpt de koppeling weer aan.

De actieve vierwielaandrijving is onderdeel van het Porsche Traction Management-systeem (PTM), dat ook elektronisch gestuurde koppeling, ABD (Automatic Brake Differential) en ASR (Anti-Slip Regulation) omvat. Het geheel zorgt volgens Porsche voor optimale grip en maximale veiligheid. Deze nieuwste versie van PTM is een van de krachtigste vierwielaandrijfsystemen.





De Porsche Macan S wordt aangedreven door een 3,0-liter V6 biturbomotor met een vermogen van 250 kW (340 pk). De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/uur vergt slechts 5,4 seconden en het gemiddelde verbruik bedraagt 8,7 tot 9 liter per 100 km. De CO2-emissie ligt tussen de 204 en 212 g/km en de topsnelheid is 254 km/uur. De prijs van de Porsche Macan S is 77.900 euro.

De Porsche Macan S Diesel is voorzien van een 3,0-liter V6 turbodieselmotor (190 kW/258 pk). De dieselmotor stuwt de auto in 6,3 seconden vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/uur en het gemiddelde verbruik bedraagt slechts 6,1 tot 6,3 liter per 100 km. Dat betekent een CO2-emissie van 159 tot 164 g/km. Topsnelheid: 230 km/uur. De Macan S Diesel is te koop voor 75.400 euro.

De Macan Turbo is voorzien van een 3,6-liter V6 biturbomotor die 294 kW (400 pk) vermogen levert. Deze motor wordt voor het eerst in een Porsche toegepast en maakt van de Macan Turbo de krachtigste auto in het segment van de compacte SUV's. Deze versie is in staat tot een acceleratie van 0 naar 100 km/uur in 4,8 seconden. Het gemiddelde verbruik ligt op 8,9 tot 9,2 liter per 100 km. Dat houdt een CO2-emissie in van 208 tot 216 g/km. De topsnelheid is 266 km/uur. De prijs is 100.700 euro.

De Macan-modellen staan vanaf begin april 2014 in de showroom













zie ook Zie ook:
Citroën kondigt plug-in hybride C5 Aircross SUV Hybrid aan
Futuron is Kia's toekomstvisie op elektrische SUV-coupé
Fisker Ocean wordt Fiskers eerste elektrische SUV
Chinese startup Byton onthult elektrische suv op CES 2018
Lamborghini Urus is de snelste suv ter wereld
BMW i8 Roadster gepresenteerd op Los Angeles Auto Show



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy