Gadgetzone.nl - Home

Gadgets voor in de auto: top-3 en flop-3

 19 augustus 2013 20:34:49 , gastblog,  


Het maken van een keuze voor een auto is niet zo moeilijk. Bij de kleur wordt het al lastiger. "Doe maar zwart", zeg je tegen de dealer, die je het tweede kopje koffie inschenkt. "Wordt dat Panther Shadow, Dark Morth of Anthra Core? En wilt u metallic, sparkle, matte of stealth lak?". Maar je mag tegenwoordig wel een paar dagen vrij nemen als je de optielijst wilt doornemen. Ondertussen weet je zeker: nooit meer een nieuwe auto, de volgende keer zoek ik wel bij de occasions. Het voordeel van occasions is dat je er niet te veel over hoeft na te denken. Echter, als je je tweedehands auto hebt, dan wil je deze auto toch graag even je eigen draai geven. Hieronder een selectie van de top-/flop-3 accessoires.

Top: Handpresso Auto
Wat is het nut van een peperdure auto als je nog steeds bij het wegrestaurant in de rij moet staan voor de koffieautomaat? Geen auto is compleet zonder ingebouwde espressomachine.





Top: Heads-up display (van BMW)
Het lijkt overdreven om informatie op de voorruit te projecteren terwijl je rijdt. En dat is het ook. Maar daar is het een gadget voor. Je kunt gemakkelijk overleven zonder. Behalve als je een BMW hebt. De full colour heads-up display van BMW is een kunstwerk. Je zou moeten worden opgepakt als je er een koopt en deze optie niet aankruist.





Top: Personal Car Communicator
Ben je van plan om carrière te maken in de georganiseerde misdaad? Dan zou ik bij de secondaire arbeidsvoorwaarden een Volvo leaseauto met Personal Car Communicator eisen. Deze heeft een ingebouwde hartslagdetector. Zo kun je zien of er iemand op de achterbank zit met een eng touwtje. Of het kan natuurlijk zijn dat je die persoon in de achterbak was vergeten.

Flop: Night Vision
Met Night vision kan je verder kijken dan je koplampen in het donker schijnen. Dat is erg handig als je verdwaald bent achter de vijandige linies tijdens Desert Storm. Maar probeer niet van Appelscha naar Meppel te rijden met je ogen op de nightvision monitor gericht. Je zult het niet overleven. Heel simpel: als het te donker is om te zien, rij dan niet.

Flop: Parkeerassistent op een Mini
De Mini is een leuk autootje. Maar een parkeerhulp voor een auto van krap vier meter lang is wellicht een beetje te veel van het goede. Vandaar dat deze bij de flop gadgets staat voor in de auto. Bij een Mini Cooper zou dit misschien meer van toepassing zijn. Als dit er al niet standaard in zit.

Flop: Flippers aan het stuur (bij een auto van minder dan 250 pk)
We zagen ze al bij de Smart Fortwo, flippers aan het stuur. Kijk: een Ferrari 430 Scuderia's Fi heeft een versnellingsbak die in 60 milliseconden kan schakelen. En bij de Ferrari is het raadzaam om beide handen aan het stuur te houden. Koop die Smart gewoon met een automaat. Of neem de bus.





zie ook Zie ook:
Nieuwe Fiat 500 voorzien van gadgets
Nieuwe Renault Twingo vol gadgets



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy