Gadgetzone.nl - Home

LG toont 55 inch OLED-tv en 84 inch Ultra Definition-tv op IFA

 30 augustus 2012 17:54:26, door Robert Hagen,  


LG toont op de IFA in Berlijn op dit moment twee indrukwekkende tv's, te weten een 55 inch OLED-tv - de grootste en dunste OLED-tv ter wereld - en een 84 inch UD (Ultra Definition)-tv. LG's 55 inch OLED-tv, mét 3D-ondersteuning, is momenteel het meest geavanceerde televisiescherm op de markt. Het apparaat biedt een ongekende beeldkwaliteit en heeft een scherm van slechts 4 mm dik.

Naast de hiervoor genoemde tv's laat LG ook nog andere producten zien op IFA, zoals een nieuw Smart TV-platform, IPS-monitoren en Home Cinema en docking-speakers. Omdat het allemaal te veel is om hier op te noemen, laten we LG hieronder zelf maar even aan het woord:


LG PRESENTEERT GROOTSTE EN DUNSTE OLED-TV OP IFA 2012

- LG 55" OLED-tv: ultieme beeldkwaliteit, slechts 4 mm dik en strak design
- LG 84" UD-tv: diagonaal van 2 meter, 4 keer scherper beeld dan een full HD-tv
- LG Smart TV: EISA-award 'European Smart TV', eerste 3D-film via VOD-app 'Pathé Thuis'
- LG docking speakers: uniek design, bijzonder compatibel en een uitmuntend geluid

BERLIJN, 30 augustus 2012 – Met de slogan 'ABOVE AND BEYOND' presenteert LG Electronics dit jaar op de IFA in Berlijn toonaangevende consumentenelektronica. Het hoogtepunt hierbij is de grootste en dunste OLED-TV ter wereld, ontworpen om een ultieme kijkervaring te bieden. Op de stand van LG zijn ook de nieuwste home entertainmentproducten te bewonderen, zoals de eerste 84-inch UD (Ultra Definition)-tv ter wereld, LG's Smart tv-platform, IPS (In-Plane Switching)-monitoren en een groot aantal audio- en videoproducten.

OLED-tv
LG's 55-inch OLED-tv is momenteel het meest geavanceerde televisiescherm op de markt. De tv biedt een ongekende beeldkwaliteit. Doordat iedere pixel zichzelf verlicht, ontstaat er een oneindig contrast. De 4 Color Pixel-technologie (WRGB) voegt een witte subpixel toe aan de drie primaire kleuren, zodat er vanuit elke kijkhoek realistische kleuren worden weergegeven. Dankzij het flinterdunne paneel en het gebruik van met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP) is de OLED-tv van LG slechts 7,5 kg zwaar en 4 mm dun, net zo dun als twee euromunten op elkaar.

De OLED-tv ontving tijdens de EISA (European Imaging and Sound Association) Awards 2012 de European Display Achievement Award en werd eerder al bekroond met een IDEA Design Award. Ook werd de OLED-tv door Cnet verkozen tot 'Best of Show' tijdens de consumentenelektronicabeurs van dit jaar in Las Vegas.





Ultra Definition 4k-tv
De eerste 84-inch UD-tv ter wereld biedt een adembenemende 3D-ervaring, die tot nu toe alleen in een bioscoop kon worden beleefd. De UD-tv met een diagonaal van meer dan 2 meter beschikt over een ongelooflijk scherpe beeldkwaliteit met 8 miljoen pixels en 4 keer de resolutie (3840 x 1260 pixels) van de huidige full HD-tv's. Het 2.2 speakersysteem levert een rijk en vol geluid en zorgt voor een intense beleving van de actie op het scherm.





Smart TV
LG is toonaangevend op het gebied van connected tv. Het Smart TV platform van LG is bijzonder geavanceerd en tegelijkertijd heel gebruiksvriendelijk dankzij de Magic Remote en Smart Share Plus functies op de televisies. De LG 55LM960V is zelfs beloond met de EISA Award 'European Smart TV 2012-2013'.

LG streeft ernaar de Smart TV-ervaring te optimaliseren door een uitgebreid aanbod aan content. Deze week wordt de RTL XL app aangevuld met NPO's Uitzending Gemist en SBS Gemist. Ook verwelkomt LG een nieuwe partner op het gebied van Video-on-Demand (VOD): Pathé Thuis biedt met Marvel's The Avengers 3D de eerste VOD-film in 3D. LG is lid van het HbbTV Forum Nederland, een consortium van omroepen, distributeurs en tv-fabrikanten die samen de ambitie hebben om HbbTV in Nederland te lanceren. Daarnaast is LG oprichtend bestuurslid van de Smart TV Alliance, dat met een algemeen software ontwikkelingspakket (SDK) werkt, om een groter publiek te bereiken.





Het bedienen van apps, social media en games gaat heel soepel met de Magic Remote, een afstandbediening waarmee je door wijzen, scrollen, klikken en via de stemherkenning door het menu en de programma's gaat. Daarnaast biedt Smart Share Plus tal van mogelijkheden om je televisie met andere apparatuur te verbinden en bestanden te delen. Dit kan bijvoorbeeld via het wifi netwerk draadloos worden aangesloten op de tv. Als het externe apparaat beschikt over Intel Wireless Display-technologie (WiDi), hebben gebruikers zelfs geen kabel én geen draadloos internet netwerk nodig.

IPS-monitoren
Op IFA 2012 presenteert LG een breed assortiment aan IPS-monitoren die geschikt zijn voor zowel thuis als op het werk. Het paradepaardje is de EA93, die uitgerust is met een 21:9 scherm: perfect om thuis een echte entertainmentervaring te creëren. De EA83 beschikt onder meer over een Wide Quad High Definition (WQHD)-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels en een van de breedste kleurenspectra waar de kritische professional momenteel uit kan kiezen. De IPS-technologie in de EA93- en EA83-monitors kan levensechte beelden produceren vanuit vrijwel elke kijkhoek en is daarbij ook minder vermoeiend voor de ogen.





Home Cinema en docking speakers
LG heeft al haar capaciteiten op het gebied van 3D en Smart TV functies samengevoegd in haar complete 3D Home Cinema System, de BH9520TW, die voorzien is van een 360-graden reflector en multidirectionele 3D-speakerset. De 9.1 3D-speakers leveren een audio-ervaring zoals in een opera of IMAX bioscoop.

De ND8520, de nieuwste docking speaker van LG voor de iPod, iPhone en iPad, combineert zijn unieke kubusdesign met een uitmuntend geluid. Hij is compatibel met AirPlay, zodat gebruikers overal toegang hebben tot hun iTunes-bibliotheek en via wifi in het hele huis van hun muziekcollectie kunnen genieten. Android smartphones kunnen via Bluetooth worden gekoppeld om muziek te streamen. De compacte afmeting doet niets af aan de indrukwekkende prestaties van de docking speaker: de kleine unit beschikt over een krachtige ingebouwde subwoofer die zelfs de laagste tonen op een volle, kristalheldere wijze reproduceert.










zie ook Zie ook:
Nokia komt met 55 inch 4K Ultra HD tv
Oprolbare oled-tv LG vanaf komend voorjaar al verkrijgbaar (video)
LG komt in 2019 met 'oprolbare' oled-tv
LG presenteert 's werelds eerste 8K oled-tv
LG kondigt 's werelds eerste 88 inch 8K oled-scherm aan
Netflix raadt Sony- en LG-tv's aan



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy