Gadgetzone.nl - Home

Volledig desktop-OS Ubuntu beschikbaar voor Android-smartphones

 21 februari 2012 23:16:37, door Robert Hagen,  


Met smartphones die alsmaar krachtiger worden, zou het in de toekomst wel eens zo kunnen zijn dat desktopcomputers overbodig worden. Je sluit gewoon een groot scherm en een toetsenbord aan op je smartphone, die vervolgens als een volwaardige pc fungeert. Dit toekomstbeeld wordt nu al een klein beetje werkelijkheid met een nieuwe versie van Ubuntu voor Android-smartphones.

Alleen op Android-toestellen met minimaal een dual-core processor kun je nu Ubuntu installeren. Het gaat om een volledig desktop-besturingssysteem, dat je kunt gaan gebruiken als je de smartphone via een dockingstation met hdmi-poort aansluit op een monitor.
Het systeem biedt onder meer een volwaardige internetbrowser, mediaspeler, Ubuntu TV en tools om virtueel Windows-applicaties te draaien. Komende week zal het systeem worden gedemonstreerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.




[Electronista]





zie ook Zie ook:
Nieuwe fabriek Apple draait volledig op zonne-energie
LG kondigt 'Optimus' Android-smartphones aan
Volledig verchroomde motor



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (14)
21.02.2012 23:42 • Yeah
Desktops overbodig? De smartphones worden krachtiger maar de desktops toch ook?

22.02.2012 00:47 • Techmode
Sorry hoor, maar waarom moeten smartphones door de strot geduwd worden, slaat nergens op.

22.02.2012 21:51 • Menno
Leg eens even uit hoe smartphones nou precies door je strot worden geduwd...

23.02.2012 08:54 • michel
@Menno, weet hij zelf ook niet.

23.02.2012 12:37 • ...m
Hij weet wel vaker dingen niet beetje kansloos

23.02.2012 13:43 • Techmode
[quote]...m schreef op 23.02.2012 12:37:
Hij weet wel vaker dingen niet beetje kansloos[/quote]

Hahahah, jij bent degene, die kansloos is, sukkel, jij komt met één bericht, die al kansloos genoeg is. Je kent me niet eens en ik weet niet zoveel? Meer dan jouw met je sukkel bericht, sukkel, ga aub normaal doen, mongool.

Kansloos ventje ben jij.

@Menno Dat is gewoon een gevoel, dat kan ik niet uitleggen, maar ik mag dat toch gerust zeggen?

@mitchel, ach ga jij maar weer terug naar je apple devices, en ga die maar weer ophemelen, want dat is precies hetzelfde, fanboy.

23.02.2012 16:02 • ...m
Sorry zal het nooit meer doen! Meneer Techmode ... ????Techmode ??? haha

23.02.2012 19:14 • Menno
[quote]Techmode schreef op 23.02.2012 13:43:
@Menno Dat is gewoon een gevoel, dat kan ik niet uitleggen, maar ik mag dat toch gerust zeggen?[/quote]
Sure, je mag zeggen wat je wilt, maar ik vraag me af waar je dat op baseert. Er is niemand die je dwingt om een smartphone te gebruiken, en voorlopig wordt de standaard computer echt nog niet vervangen door een telefoon. We kunnen straks waarschijnlijk wel een muis en toetsenbord aan onze telefoon en tablet hangen en 'm net zo gebruiken als een 'echte' computer, maar dat zal pas zijn als de telefoons sneller zijn dan de PCs van nu.

23.02.2012 19:56 • muisje88
[quote]Menno schreef op 23.02.2012 19:14:
Sure, je mag zeggen wat je wilt, maar ik vraag me af waar je dat op baseert. Er is niemand die je dwingt om een smartphone te gebruiken, en voorlopig wordt de standaard computer echt nog niet vervangen door een telefoon. We kunnen straks waarschijnlijk wel een muis en toetsenbord aan onze telefoon en tablet hangen en 'm net zo gebruiken als een 'echte' computer, maar dat zal pas zijn als de telefoons sneller zijn dan de PCs van nu.[/quote] smartphones van 2012 zijn al krachtiger dan de eerste pc's
http://nl.wikipedia.org/wiki/Intel_80386

intel 80386

Begonnen in 1985
Geëindigd in 2007
Klokfrequentie 16 - 40 MHz



[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 23.02.2012 20:05[/i]

24.02.2012 01:17 • Techmode
[quote]Menno schreef op 23.02.2012 19:14:
Sure, je mag zeggen wat je wilt, maar ik vraag me af waar je dat op baseert. Er is niemand die je dwingt om een smartphone te gebruiken, en voorlopig wordt de standaard computer echt nog niet vervangen door een telefoon. We kunnen straks waarschijnlijk wel een muis en toetsenbord aan onze telefoon en tablet hangen en 'm net zo gebruiken als een 'echte' computer, maar dat zal pas zijn als de telefoons sneller zijn dan de PCs van nu.[/quote]

Dan krijg je toch weer een laptop??? Tevens worden ook tablets een duidelijk voorbeeld, je hebt het niet nodig, maar het wordt wel op één of andere manier gezegd dat je het nodig hebt?

24.02.2012 10:01 • Menno
Dan koop je het toch niet? De desktop en laptop gaan echt niet verdwijnen als dit soort opties erbij komen.

Ik dacht btw eerst hetzelfde over tablets, tot ik op een relatief goedkope manier aan een iPad kon komen. Sindsdien heb ik m'n laptop nauwelijks meer aangeraakt, ik denk dat ik die maar ga verkopen nu die nog wat oplevert. Voor bepaalde situaties is een tablet nou eenmaal veel handiger, zeker als je al een desktop hebt voor 'echt' werk.

Over het algemeen verdwijnen producten waar gaan behoefte aan is vanzelf weer van de markt omdat niemand ze koopt. Lang leve de vrije markt.


@Muisje: doe je het nou expres, of ben je gewoon niet zo goed in begrijpend lezen?

24.02.2012 12:28 • Techmode
@menno, ik koop het ook niet, maar nogmaals ik vind het gewoon opgedrongen, want voor de tablet mistte je niks. En wat is het voordeel van een tablet?, zie het nu er echt niet van in?

24.02.2012 16:18 • muisje88
[quote]Menno schreef op 24.02.2012 10:01:
Dan koop je het toch niet? De desktop en laptop gaan echt niet verdwijnen als dit soort opties erbij komen.Ik dacht btw eerst hetzelfde over tablets, tot ik op een relatief goedkope manier aan een iPad kon komen. Sindsdien heb ik m'n laptop nauwelijks meer aangeraakt, ik denk dat ik die maar ga verkopen nu die nog wat oplevert. Voor bepaalde situaties is een tablet nou eenmaal veel handiger, zeker als je al een desktop hebt voor 'echt' werk.Over het algemeen verdwijnen producten waar gaan behoefte aan is vanzelf weer van de markt omdat niemand ze koopt. Lang leve de vrije markt.@Muisje: doe je het nou expres, of ben je gewoon niet zo goed in begrijpend lezen?[/quote]
ik wil hiermee zeggen dat smartphone's van 2012 al veel sneller en krachtiger zijn dan de eerste pc's.

24.02.2012 17:22 • Menno
Ja dat snap ik, maar ik had het over 'de PCs van nu'. Dus een smartphone die sneller is dan een PC met een i7 processor. Een moderne smartphone is ook sneller dan een supercomputer uit de jaren '70, maar dat is heel wat anders.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy