Gadgetzone.nl - Home

Samsung wil iPhone en iPad laten verbieden in Nederland

 23 september 2011 21:51:17, door Robert Hagen,  


Samsung kondigde onlangs aan agressiever te werk te zullen gaan in de juridische strijd met Apple en lijkt nu de daad bij het woord te voegen: de Koreaanse elektronicafabrikant eist dat de iPhone en de iPad/iPad 2 met 3G in Nederland worden verboden. Volgens Samsung schendt Apple met deze producten patenten op het gebied van 3G-technologie. Samsung wil dat alle iPhones en iPads met 3G uit de handel worden genomen en dat het importeren ervan wordt verboden.

Samsung eist het verbod niet alleen voor Apple, maar ook voor vijf distributeurs. Als zij zich niet aan het eventuele verbod houden, dan wil Samsung dat ze een boete betalen van 1 miljoen euro per overtreding en voor elke dag dat de overtreding wordt begaan. Het verbod moet, als het aan Samsung ligt, waarschijnlijk ook gaan gelden voor de iPhone 5.

De zaak komt maandag in Den Haag voor de rechter in de vorm van een kort geding. Apple zou al een verzoek hebben ingediend om uit te zoeken of op basis van heel algemene patenten wel een verbod kan worden afgedwongen. Omdat het om heel algemene en cruciale patenten gaat, heeft Apple overigens sowieso het recht om deze patenten in licentie te nemen. Samsung mag dat niet weigeren, als Apple daar een verzoek toe indient.




[Webwereld]





zie ook Zie ook:
Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
Samsung Galaxy Fold komt naar Nederland
Samsung kondigt speciale Galaxy Note 10+ voor Star Wars-fans aan
Samsung toont verticaal opvouwbare 'clamshell'-smartphone
Jongeren hebben meer dan 2.000 euro over voor nieuwste iPhone
Samsung lanceert opvouwbare smartphone Galaxy Fold op 3 mei (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (11)
24.09.2011 14:48 • Fishh
Wat een kleuters.... Doe toch normaal man!

24.09.2011 19:37 • Fox
Goed bezig Samsung, pak ze maar terug!
En laat tevens de rest van de wereld maar zien dat het patent systeem gewoon niet werkt.

24.09.2011 21:44 • Dipsss
Vinden jullie het nou echt gek dat Apple het een keer zat wordt? Hier een voorbeeld: http://www.gadgetzone.nl/nieuws.php?id=7204

Enja Samsung zijn reactie is op zich wel logisch, maar op deze manier gaat het nog wel ff door.

26.09.2011 10:30 • 115641
@Dipsss: Dan moet Apple achter de fabrikanten aangaan van de echte iPhone replica's/klonen.

Dat ze Samsung voor de rechter hebben gesleept, heeft hier niets mee te maken. Is gewoon een strategie waar ze voor gekozen hebben om concurrentie te elimineren.

27.09.2011 13:27 • Mic92
In feite is het niks bijzonders, elk groot bedrijf wil elkaar van de troon stoten. Dus je doet er alles aan om de ander in negatief daglicht te stellen. Vandaar dat dit hele drama rondom apple en samsung helemaal niks bijzonders is. Maar doordat iedereen elkaar in de haren vliegt van beide kanten, komt het in het nieuws. nou poehoe. Kan ons lekker schelen, zoalang er maar nieuwe gadgets komen toch?

27.09.2011 15:09 • Vincent
@Mic92: Als het op een gegeven moment zover gaat dat een bepaald product wordt verboden dan vind ik het wel bijzonder nieuws... Zeker als je wil dat de nieuwe gadgets blijven komen.

Een dergelijk verbod op de Tab in Duitsland neemt je als consument 1 keuzeoptie weg (kopie of niet).

Samsung is niet het enige bedrijf waarmee Apple in de clinch ligt. Het heeft in het verleden vrij agressief alle bedrijven aangeklaagd die naar hun mening te dreigend werden op het gebied van concurrentie... dit lijkt ze nu betaald te worden gezet door verscheidene tegen aanklachten, waarin met name het betalen van licenties niet voor Apple schijnt te gelden.
Van Samsung kan je misschien nog wel begrijpen hier nooit wat actief aan gedaan te hebben. Elke iphone is tenslotte ook omzet voor Samsung (onderdelen).. maar nu Apple met succes de tab heeft laten verbieden in 1 van de grootste markten van de EU, lijkt Samsung het er niet langer bij te laten zitten. En groot gelijk hebben ze...

28.09.2011 10:55 • Mic92
Ja dat is inderdaad waar vincent. Maar raar dat apple alleen samsung pakt, terwijl er nog veel meer bedrijven zijn die net zulke grote patenten hebben geschonden? beetje raar niet?

28.09.2011 23:44 • Dipsss
@Mic92

De bedrijven die bijna letterlijk klonen maken zijn veel kleiner dan bijvoorbeeld Samsung. Samsung verkoopt wereldwijd, die kloon bedrijven meestal alleen rond China/Japan (ookal kun je natuurlijk wel z'n kloon online bestelle ).
Eigenlijk is het ook vrij logisch dat ze Samsung pakken. Zeg nou zelf wat komt krachtiger over, Samsung aanklagen en winnen, of één of ander klein bedrijf die niet eens hier iets verkoopt.

Tuurlijk is het deels allemaal een concurrentie strijd, maar het is ook gewoon om andere bedrijven af te schrikken dat ze minder snel een apparaat zullen maken wat lijkt op de foto hierboven. Want zeg nou zelf, denk het Samsung logo weg, maak van de vierkante een ronde knop.. etc... en wat hebben we dan?

29.09.2011 10:19 • Mic92
Jup zeker waar. Maarja apple schaadt zelf ook patenten dus ja ze roepen het wel over zich heen? Dus jij vind toshiba, sony, asus ,htc etc. geen grote bedrijven? Deze kwamen ook met pads waarvan sommige ook veel weg hadden van de ipad is het niet?

29.09.2011 17:40 • Dipsss
Tuurlijk zal Apple ook patenten schaden. Samsung schaadt patenten en wordt aangeklaagd, Apple schaadt patenten en wordt nu dus ook aangeklaagd. Ze roepen het dus allemaal over zich heen.
[quote]De bedrijven die bijna letterlijk klonen maken zijn veel kleiner dan bijvoorbeeld Samsung. [/quote]
Ik zei bijvoorbeeld Samsung, dus zeg ik niet gelijk dat bedrijven als sony, asus, htc.. etc.. kleine kloon bedrijfjes zijn. Kleine kloon bedrijfjes zijn degene zoals in de link hierboven. En inderdaad maken andere bedrijven ook pads en dergelijke die op die van Apple lijken.
Maar waarom zou Apple ze allemaal tegelijk aanklagen, dan krijgen ze toch alleen maar in één keer allemaal gezeik terug op hun dak van meerdere bedrijven?
En zoals ik al zei, het zal deels ook wel zijn dat ze nu Samsung pakken om af te schrikken. Samsung is vrij succesvol op het moment, dus geeft het een krachtiger beeld.
Want zeg nou zelf, je hebt een nieuw apparaat waar voor ontwikkelingskosten in gestoken zijn, maar je weet dat die op iets van Apple lijkt, waardoor je dus weet dat je er gezeur mee kan krijgen of zelfs van de markt af kan worden gehaald. Dan bedenk je je toch wel 2 keer om zoiets te ontwikkelen, en pas je toch gewoon het design aan?

Al die bedrijven (ja Apple ook) vertonen gewoon een beetje kleutertjes gedrag: 'Wat jij mag mag ik ook'. Er zijn wel één bedrijf zijn begonnen met het na-apen van een Apple design en dus kon meeliften op het succes daarvan, waardoor andere bedrijven het ook gingen doen ('Wat jij mag mag ik ook'). Nu klaagt Apple iemand aan, en worden ze terug aangeklaagd ('wat jij kan, kan ik ook' )

09.10.2011 12:27 • Mic92
mooi verwoord

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy