Gadgetzone.nl - Home

Apple kondigt iOS 5 aan

  6 juni 2011 20:43:39, door Robert Hagen,  


Apple heeft iOS 5 aangekondigd. De nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem bevat onder meer een nieuw 'Notification Center', waarin alle notificaties en app-alerts overzichtelijk bij elkaar worden weergegeven. Dit overzicht kun je eenvoudig vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden trekken, net zoals dit in Android gebeurt. Je kunt de notificaties één voor één (niet in één keer) wissen en ze worden ook weergegeven in het lock-scherm.

Twitter-integratie
Ook nieuw is Twitter-integratie. Dit houdt onder meer in dat je maar één keer hoeft in te loggen, waarna meerdere apps van je Twitter-gegevens gebruik kunnen maken. Denk dan bijvoorbeeld aan camera- en foto-apps.

News Stand, Safari Reader en Reading List
iOS 5 wordt tevens uitgebreid met News Stand, een plek waar al je tijdschrift- en krantenabonnementen worden samengebracht, en Safari Reader, een nieuwe browserfunctie die ervoor zorgt dat alleen tekst van websites wordt weergegeven. De browser krijgt tevens een Reading List met pagina's die je later nog wilt lezen, en tabbed browsing.

Reminders
Een andere vernieuwing is Reminders, een functie waarmee je herinneringen kunt instellen. Dit kan ook gebaseerd worden op je locatiegegevens en gesynchroniseerd worden met de kalenders op meerdere apparaten.

Cameraknop
Aan het lock-scherm is een cameraknop toegevoegd, terwijl een volumeknop voortaan ook als fysieke cameraknop werkt als je in de camera-app zit. De camera-app zelf is uitgebreid met onder meer pinch-to-zoom en nieuwe bewerkingsfuncties.

PC Free
Voor iOS 5-apparaten heb je voortaan geen kabels meer nodig om ze te activeren of te synchroniseren met je computer. Dit gaat nu volledig draadloos. Ook gaan systeemupdates voortaan over-the-air en hoef je niet het hele systeem opnieuw te downloaden, maar alleen de dingen die veranderd zijn.

iMessage
Een belangrijke vernieuwing in iOS 5 is ook iMessage, een berichtendienst die alleen op iOS-apparaten gebruikt kan worden. Je krijgt ontvangst- en leesbestigingen als je berichten hebt verstuurd en een indicator laat zien wanneer de ander aan het typen is. Je kunt tekstberichten, foto's, video's en contacten versturen en iMessage werkt via Wi-Fi en 3G.

iOS 5 is vanaf komend najaar verkrijgbaar voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1, iPad 2 en de derde en vierde generatie iPod touch.




[Engadget]





zie ook Zie ook:
Zeer zeldzaam prototype Apple Macintosh wordt geveild
Al het nieuws van het Apple Event in 108 seconden (video)
Zeldzame Apple 1-computer onder de hamer
'Apple-producten gaan gemiddeld ruim vier jaar mee'
Apple steunt nieuw boek over Steve Jobs en bekritiseert biografie Walter Isaacson
Apple voert prijsverlaging Apple TV door en toont nieuwe Game of Thrones-trailer (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (4)
07.06.2011 12:07 • Vincent
... Eerst de halve wereld aanklagen voor het stelen van je ideetjes, en vervolgens blind Android overnemen

07.06.2011 16:59 • oei..
Hey Vincent, je hebt helemaal gelijk.. maar je zult zien dat apple-fans het daar niet mee eens zullen zijn

09.06.2011 22:24 • maarten
[quote]oei.. schreef op 07.06.2011 16:59:
Hey Vincent, je hebt helemaal gelijk.. maar je zult zien dat apple-fans het daar niet mee eens zullen zijn [/quote] nou daar ben ik het wel mee eens hoor als apple fan, het is wel degelijk afgekeken van android, maarja dat mag ook wel nadat android ontstaan is door alles af te kijken bij apple. je kan zeggen wat je wilt maar apple heeft met de eerste iphone de standaart gelegt waarop elk (succesvol mobiel besturings systeem) werkt. nu vind ik het niet erg dat ze zoiets doen, het zal vast en zeker ook beter en niet zo vaag werken zoals het bij android wel doet.

13.06.2011 19:39 • Vincent
[quote]nu vind ik het niet erg dat ze zoiets doen, het zal vast en zeker ook beter en niet zo vaag werken zoals het bij android wel doet.[/quote]

... Vaag? Ik vind deze uitspraak nogal vaag!
Ga maar snel je iphone knuffelen en laat Android maar over aan de mensen die dit "vage" stukje software wel begrijpen.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy