Gadgetzone.nl - Home

HTC meer waard dan Nokia en RIM

  7 april 2011 12:34:37, door Robert Hagen,  


HTC is in korte tijd zo hard gegroeid dat het bedrijf inmiddels meer waard is dan Nokia en Blackberry-fabrikant RIM, die slechts enkele jaren geleden nog hoog boven HTC uittorenden. De High Tech Company zou tegenwoordig zo'n 33,9 miljard dollar waard zijn, terwijl Nokia en RIM een waarde hebben van respectievelijk 32,8 en 28,5 miljard dollar. Mede dankzij een vroege en sterke focus op Android wist HTC zijn waarde in slechts vijf jaar tijd met maar liefst een factor dertig te vergroten.

HTC is bovendien nog lang niet uitgegroeid, zo voorspelt Goldman Sachs. Analist Robert Chen verwacht dat HTC de komende drie tot vijf jaar wereldwijd zo'n 200 miljoen smartphones en 30 miljoen tabletcomputers per jaar zal verkopen.

Ook in Nederland is HTC, dat hier pas sinds 2006 actief is, explosief gegroeid. Onlangs liet het Taiwanese bedrijf weten dat een positie in de top-3 op de Nederlandse markt voor mobiele telefoons dit jaar al in het verschiet ligt. Het succes zou onder meer te danken zijn aan de focus op smartphones en het streven om de consument keuze te bieden. "Het verschil met RIM en Apple is dat wij ons niet aan een bepaalde vorm verbinden. We willen de consument keuze bieden. Zo bieden we toestellen in het midden- en het dure segment, hebben we grote en kleine schermpjes en bieden we toestellen die draaien op de besturingssystemen Android en Windows", aldus Mark Moons, directeur van de activiteiten in de Benelux, in een interview met het ANP.




[All Things Digital]





zie ook Zie ook:
Nokia X7 onthuld in China
Nokia introduceert 'glazen' Nokia 7.1
Foto uitgelekt van Nokia 9 met vijf camera's aan de achterkant
HTC presenteert One M9 met 20 megapixel camera
HTC introduceert One M8 met Windows Phone (video)
Toekomstige Nokia Lumia-smartphones mogelijk voorzien van Canon-camera



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (3)
07.04.2011 12:41 • poiuytrewq
Damn dat hebben ze goed gedaan, ben ook zeer tevreden met mijn HTC Desire Z! Hoop alleen wel dat die update naar 2.3 snel komt. Iemand nog enige informatie daarover?

07.04.2011 21:45 • muisje88
HTC is in korte tijd zo hard gegroeid dat het bedrijf inmiddels meer waard is dan Nokia en Blackberry-fabrikant RIM, die slechts enkele jaren geleden nog hoog boven HTC uittorenden.

lekker voor die andere merken

07.04.2011 21:47 • muisje88
[quote]poiuytrewq schreef op 07.04.2011 12:41:
Damn dat hebben ze goed gedaan, ben ook zeer tevreden met mijn HTC Desire Z! Hoop alleen wel dat die update naar 2.3 snel komt. Iemand nog enige informatie daarover?[/quote]http://www.gsmpedia.nl/htc/htc-nieuws/14553/google-android-2-3-update-voor-htc-desire-z

Vanaf 31 Maart (LET OP)IS DE TEST-VERSIE TE KRIJGEN.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 07.04.2011 21:54[/i]

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy