Intel heeft de derde generatie SSD gelanceerd. De SSD 320-serie is gebaseerd op 25nm flashgeheugen en biedt volgens Intel hogere prestaties en betrouwbaarheid. Daarnaast zijn nu ook grotere opslagcapaciteiten mogelijk van 300GB en 600GB en is de geavanceerde architectuur goed voor extra beveilingsfuncties. De SSD 320-serie is bovendien tot 30 procent goedkoper dan de huidige generatie SSD's.
Meer details zijn te vinden in het onderstaande persbericht.
Intel presenteert derde generatie SSD: de Intel Solid-State Drive 320 serie
Hogere prestaties en betrouwbaarheid, grotere opslagcapaciteit en 25nm Intel NAND flashgeheugen
SAMENVATTING
- Derde generatie Intel SSD 320 Serie, gebaseerd op 25nm flashgeheugen, beschikbaar in 40GB, 80GB, 120GB, 160GB, en voor het eerst nu ook in 300GB en 600GB.
- Geavanceerde architectuur voor robuuste, betrouwbare SSDs met extra beveiligingsfuncties voor desktops, notebooks, servers en datacenters.
- Verbetering van Intels krachtige SSD-reeks met hogere prestaties en betrouwbaarheid
- Prijsverlagingen tot $100 ten opzichte van de huidige Intel X25-M SSDs.
De Intel SSD 320 is de volgende generatie van Intels client-productreeks voor desktop en notebook pc's. Ze zijn gericht op consumenten, zakelijke gebruikers en pc-fans die op zoek zijn naar een duidelijke prestatieververbetering ten opzichte van conventionele mechanische harddisks (HDDs). Een SSD is robuuster dan een HDD, verbruikt minder energie en versnelt tal van pc-processen, zoals het opstarten van de pc en het openen van bestanden en veelgebruikte toepassingen. De overstap van een HDD naar een Intel SSD zorgt voor een substantiële prestatiewinst en een verbetering van de algehele systeemrespons, die kan oplopen tot 66 procent.
Hogere capaciteit en betere prestaties
De Intel SSD 320 serie is beschikbaar in 40GB, 80GB, 120GB, 160GB en nieuwe, hoge capaciteit versies van 300GB en 600GB. De nieuwe SSDs werken met de 3 gigabit-per-seconde (3gpbs) SATA II-interface, zodat ze gemakkelijk gebruikt kunnen worden om de ruim 1 miljard pc's wereldwijd met een SATA II-interface te upgraden. Met zeer hoge lees- en schrijfsnelheden die de dagelijkse computerbeleving van gebruikers positief beïnvloeden, behaalt de Intel SSD 320 met de hoogste capaciteit een score van 39.500 input/output random read operaties per seconde (IOPS) en 23.000 random write IOPS. Daarnaast is de snelheid van sequentiële schrijfoperaties meer dan verdubbeld ten opzichte van de tweede generatie, tot 220 megabyte per seconde (MB/s). Tegelijkertijd is de sequentiële leessnelheid op peil gebleven, met maximaal 270 MB/s. Dit zorgt voor merkbaar betere prestaties bij multitasking. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld probleemloos op de achtergrond muziek afspelen of een video downloaden, terwijl ze ondertussen gewoon doorwerken aan documenten, zonder enige vertraging.
Ook qua betrouwbaarheid legt Intel met deze nieuwe serie SSDs de lat hoger, onder andere met een door het bedrijf zelf ontwikkelde controller en firmware. Extra beveiligingsmechanismen zorgen ervoor dat de opgeslagen informatie altijd veilig is, zelfs bij stroomverlies. Ook is iedere drive uitgerust met 128-bit AES (Advanced Encryption Standard) gegevensencryptie, dat gebruikers helpt bij het beschermen van hun persoonlijke informatie in geval van diefstal of verlies.
Kopers van een Intel SSD profiteren ook van de Intel SSD Toolbox met Intel SSD Optimizer. Dit gratis hulpprogramma voor Microsoft Windows bevat krachtige beheer-, diagnose- en informatietools om de gezondheid en prestaties van Intel SSDs te monitoren en op peil te houden. Om de installatie en upgrade naar een Intel SSD zo gemakkelijk mogelijk te maken, kunnen gebruikers de gratis Intel Data Migration Software downloaden. Deze software maakt een 1:1 kloon van de inhoud van een bestaande harde schijf (HDD of SSD) op een Intel SSD.
Prijzen
Bij afname van minimaal 1.000 stuks bedragen de prijzen voor de nieuwe Intel SSD 320-modellen: 40GB: $89; 80GB: $159; 120GB: $209; 160GB: $289; 300GB: $529; 600GB: $1.069. Voor alle modellen geldt een garantieperiode van drie jaar.
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »