Gadgetzone.nl - Home

Review Bluetooth-koptelefoon BeeWi BBH200

  4 juli 2010 22:29:36, door Robert Hagen,  


Het Franse BeeWi kwam enige tijd geleden met een stijlvolle Bluetooth-headset, de BBH200, die ook geschikt is voor de iPhone 3G(S). Webwinkel MyTrendyPhone.nl levert deze headset in Nederland en stelde onlangs een exemplaar beschikbaar voor een review. De BeeWi BBH200 ondersteunt Bluetooth 2.1+EDR met HFP, AVRCP en A2DP, hetgeen onder meer betekent dat je hem onder meer kunt gebruiken voor je telefoon, mp3-speler, laptop en tv (mits deze Bluetooth ondersteunen).




Uitpakken
De BeeWi BBH200 wordt geleverd in een nette maar verder weinig bijzondere doos. Naast de BBH200 zelf, bevat deze een draagtasje, een speciale USB-kabel om de headset mee op te laden, een cd-rom met de handleiding en twee extra oorkussens.





Koppelen
Voordat je de BBH200 gaat gebruiken, zul je echt eerst even de handleiding moeten lezen. Het lukte ons niet om direct verbinding te maken met een telefoon. Gelukkig is de handleiding (ook in het Nederlands) in de vorm van een PDF-bestand op de bijgeleverde cd-rom vrij duidelijk en weet je heel snel hoe je moet beginnen.

Koppelen met een mobiele telefoon is erg simpel. Je drukt daarvoor de multifunctionele knop in het midden in totdat het lampje rood en blauw knippert. Vervolgens maak je op je telefoon de koppeling en ben je klaar. Je kunt twee apparaten tegelijk koppelen, maar niet twee telefoons tegelijk. Je kunt bijvoorbeeld je telefoon koppelen om te bellen en je mp3-speler om naar muziek te luisteren.

Gebruik
De BBH200 kan eenvoudig groter of kleiner worden gemaakt en zit, mede dankzij de meebewegende oorkussens, erg comfortabel op je hoofd. Het apparaat is licht (103 gram) en voor extra comfort kun je eventueel nog de bijgeleverde, wat dikkere oorkussens gebruiken.

Het bedienen van de headset gaat via vijf knoppen, te weten een multifunctionele 'MFB'-knop, twee knoppen voor het volume en twee knoppen voor vooruit en achteruit. In de MFB-knop zit een rood/blauw indicatielampje.

De MFB-knop is natuurlijk de enige knop die wat uitleg behoeft. Je gebruikt deze niet alleen als aan/uit-knop en om koppelingen te maken, maar onder meer ook als play/pauze-knop, voor het opnemen, weigeren of beëndigen van een telefoongesprek, voor voice-dialing en het uit- of inschakelen van de microfoon. Zo kun je door de knop lang in te drukken voice-dialing inschakelen, betekent twee keer kort drukken herhaling van het laatste nummer en kun je een oproep weigeren door de knop lang ingedrukt te houden.





Het werkt allemaal prima en fijn is ook dat je de knoppen heel gemakkelijk kunt vinden met je vingers. De bediening van de BBH200 is gewoon erg prettig te noemen.

Bereik
Het bereik van de headset is in één woord geweldig. Je kunt door je hele huis lopen, zonder dat je het signaal kwijtraakt. Ligt je telefoon of mp3-speler beneden en ben je zelf bijvoorbeeld op zolder, dan kun je nog steeds probleemloos naar je muziek luisteren.

Geluidskwaliteit
De BBH200 scoort over het algemeen een voldoende als je hem wilt gebruiken om naar muziek te luisteren. Het geluid is zeker niet slecht, maar een audiofiel zal het wellicht wat dof vinden en er zit net iets te veel bas in. Wel kan de BBH200 uitstekend overweg met hoge volumes. Zelfs bij het hoogste volume treedt geen vervorming op.

Tijdens een handsfree telefoongesprek is de geluidskwaliteit uitstekend, beide kanten op. De ingebouwde microfoon zorgt ervoor dat je gesprekspartner je prima kan verstaan.





Conclusie
De BeeWi BBH200 is een uitstekend product waar weinig op valt aan te merken. Het apparaat is licht, zit comfortabel op je hoofd, is handig in gebruik en ziet er ook nog stijlvol uit. Het geluid bij het afspelen van muziek is redelijk tot goed, alleen wel wat dof. Tijdens een telefoongesprek is het geluid uitstekend. Het bereik is zonder meer uitmuntend. Een klein minpuntje is dat je de ingebouwde batterij alleen kunt opladen via de bijgeleverde USB-kabel. Voor de prijs van momenteel 66,40 euro (bij MyTrendyPhone.nl heb je gewoon een prima Bluetooth-headset.





zie ook Zie ook:
Review Pressy-kloon HelloKlick, een handige smartphone-accessoire
Review 3-in-1 Universal Lens voor smartphones
Review waterbestendig toetsenbord Sibyl J-1
Review iPega Bluetooth-gamecontroller (video)
Win een Bluetooth-headset van BeeWi!



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy