Gadgetzone.nl - Home

Review oplaadmat Duracell myGrid

 27 juni 2010 01:31:33, door Robert Hagen,  


In augustus vorig jaar kondigde Duracell de myGrid oplaadmat aan, een apparaatje waarmee je 'draadloos' bijna al je gadgets kunt opladen. Gadgetzone kreeg onlangs, als een van de eersten in Nederland, een exemplaar in handen. De myGrid blijkt in oktober in Nederland op de markt te komen met een adviesprijs van 79,99 euro. Wij hebben hem alvast even getest.

Uitpakken
De myGrid wordt geleverd in een mooie doos, met daarin naast de myGrid en de bijbehorende netstroomadapter een aantal accessoires. Die accessoires zijn 'sleeves' en 'powerclips', die nodig zijn om je gadgets geschikt te maken voor de myGrid.





Er zijn rubberen, zwarte sleeves voor de iPhone, iPod touch, Blackberry en Nokia-telefoons. Ze zijn eenvoudig aan te brengen en zorgen ook meteen voor bescherming van je gadget.

De powerclips zijn er met bijvoorbeeld een miniUSB-plug of een standaard plug voor Nokia-telefoons. Je plugt ze in je gadget en vervolgens maak je ze vast met een ander onderdeeltje dat je middels een sticker op de gadget plakt.





Mogelijkheden en kenmerken
Met de myGrid oplaadmat kun je 'draadloos' je gadgets opladen. Al je verschillende opladers kun je in principe dus weggooien. De myGrid wordt met een adapter aangesloten op een stopcontact. Vervolgens hoef je je gadgets alleen maar op het matje te leggen, waarna ze automatisch worden opgeladen. Het maakt daarbij niet uit waar je de gadgets neerlegt, zolang de contactjes op de sleeve of powerclip maar contact maken.

Het gehele oppervlak van de mat kan benut worden en je kunt vier gadgets tegelijk opladen. De mat is compatible met onder andere apparaten van Nokia, RIM (Blackberry), Apple (iPhone, iPod touch) en apparaten die via micro- of miniUSB-poort kunnen worden opgeladen.

De myGrid is Energy Star Gecertificeerd en heeft volgens Duracell een energieverbruik van 0,4 Watt. Het oppervlak van de mat wordt niet warm en het apparaat is volledig veilig in gebruik.

Gebruik
Allereerst probeerden we de myGrid uit met een iPod touch, die we voorzien hebben van een perfect passende rubberen sleeve. Zodra we de iPod op de mat legden, ging deze automatisch aan en begon direct het opladen. Het opladen ging vlot en stopte automatisch nadat de batterij vol was.

Een zeer positieve ervaring dus, want het gebruiksgemak kan bijna niet beter. Stel dat je thuis komt en je wilt je iPod opladen, dan hoef je geen lader of kabel meer te pakken en deze ergens in te pluggen. Je legt je iPod simpelweg op de myGrid.








Powerclips
De powerclips werken in principe hetzelfde als de sleeves en zijn zeer eenvoudig te bevestigen. Ze zijn ook gemakkelijk aan te passen aan de dikte van je gadget door het plugje naar boven of beneden te schuiven. We probeerden een miniUSB-variant op een navigatiesysteem van Mio en dat werkte, net als de sleeve, probleemloos.

Niet geheel probleemloos daarentegen, was het gebruik met een Nokia N79. Dit model van Nokia heeft een licht schuin aflopende zijkant, waardoor het plugje van de powerclip net niet goed genoeg in de aansluiting kan worden gestoken. Het lukte daardoor niet om de telefoon op te laden zonder met de hand het powerclipje aan te drukken.

We kunnen ons voorstellen dat er meer gadgets zijn waarbij de oplader- of USB-aansluiting zich in een schuin vlak bevindt. Dit is dus iets waar je op moet letten als je van plan bent om een myGrid aan te schaffen.

De powerclips zullen op de meeste apparaten echter prima aan te sluiten zijn, waardoor het opladen via de myGrid prima zal werken. Het is alleen nog de vraag of je het er voor over hebt dat je mooie, glimmende gadget permanent voorzien is van een zwart uitsteeksel.

Conclusie
De myGrid is een uitermate handig apparaatje om je gadgets mee op te laden. Vooral in combinatie met de sleeves is het een aanrader. Je legt je gadgets (vier tegelijk!) op
het matje en ze worden direct opgeladen. Je hebt er geen omkijken meer naar en gemakkelijker kan niet! Al die verschillende opladers in huis kunnen in principe dus de vuilnisbak in.

Minpuntje is dat het uiterlijk van je gadgets te lijden heeft onder de sleeves of de powerclips. De sleeves zijn strak en eenvoudig, maar echt mooi zijn ze niet. De powerclips maken je gadgets ook bepaald niet aantrekkelijker en steken bovendien een beetje uit.

Accessoires
Duracell zal voor de myGrid ook extra accessoires op de markt brengen. Deze krijgen een adviesprijs van 29,99 euro. Wat dit precies voor accessoires zijn, weten we nog niet. Het zou mooi zijn als je bijvoorbeeld van bepaalde telefoons de gehele batterij kunt vervangen door een exemplaar dat direct geschikt is voor de myGrid, zodat je geen sleeve of powerclip meer hoeft te gebruiken.





zie ook Zie ook:
Review Pressy-kloon HelloKlick, een handige smartphone-accessoire
Review 3-in-1 Universal Lens voor smartphones
Review waterbestendig toetsenbord Sibyl J-1
Review iPega Bluetooth-gamecontroller (video)
Winnaars mobiele oplader Duracell
Win een mobiele oplader van Duracell!



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (8)
27.06.2010 12:59 • Michael
dat is echt tof

27.06.2010 16:55 • muisje88
ik heb liever zonnecel oplader gratis opladen!!!

27.06.2010 23:23 • Elturo
nou wat draadloos alsnog moet je heb om een omhuls adapter doen en deze maakt via electronen contact met het matje uhmsss slim bedacht maar uiteindelijk toch ouderwets!

28.06.2010 01:03 • Youri
kan het getest worden met een HTC Desire? Is een behoorlijk populaire telefoon, dus misschien een idee om toe te voegen

of als iemand anders daar foto's van heeft? Optie kan ook zijn als er mensen bij jullie kantoor in de buurt zijn dat ze ff langs kunnen komen om een foto te laten maken van gadget icm met mygrid ;)

28.06.2010 12:16 • Maarten
Wat een onzin apparaat is dit. Iedereen weet dat als je apparaat is opgeladen je de stekker uit het stopcontact moet halen. Gevolg hier is dat je gewoon nog steeds met het zoeken naar je oplader zit. En dan heb je ook nog een sleeve nodig voor je apparaat.

Kortom niet handig, niet voor elk apparaat en je zit met lelijke sleeves. Ik zie het nut er niet van in.

28.06.2010 20:49 • Claws
Wat een faal product, alles, maar dan ook alles aan dit ding is het nét niet.. Het design faalt, de sleeves falen, de zwarte uitsteeksels falen, alles faalt. Heb trouwens wel respect voor Robert Hagen die dit toch zo positief heeft kunnen beoordelen. Als je opzoek bent naar het zelfde principe maar dan netjes, kijk eens bij de producten van Blue Lounge (niet 'draadloos')

03.07.2010 00:17 • Pat
Gaar ding...koop je een GSM om zijn uiterlijk komt er nog zo'n puist aan je toestel. In plaats dat ze nou deze laat functie IN een batterij bouwen zou een stuk beter zijn. Laat die designers maar eens op het (oplaat)matje van hun baas komen !

06.07.2010 23:12 • essie
Ik zie hier het nut niet van in. Als je aan je mobiel een kabeltje hebt zitten terwijl je hem oplaad, dan kan je er alnog wat mee doen. Maar bij deze mat moet de mobiel er op blijven liggen dan kan er dus niks mee tot ´ie klaar is met opladen... Dat is toch heel onhandig?

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy