Gadgetzone.nl - Home

Mobile-review kraakt Nokia N8 af

 26 april 2010 17:04:40, door Robert Hagen,  


De bekende Russische website Mobile-review is er vroeg bij met een review van de Nokia N8, een toestel dat nog niet te koop is en waar al veel over is geschreven. De N8 moet een van de topmodellen van Nokia worden, maar volgens de Russen is het apparaat geen partij voor bijvoorbeeld Android en de iPhone. De site is keihard in zijn oordeel: Nokia jaagt klanten weg en is hard bezig om zijn eigen merknaam om zeep te helpen.




Vooral het nieuwe besturingssysteem Symbian^3 zou tegenvallen. De N8 is niet sneller dan bestaande high-end smartphones en zou vrijwel niets nieuws te bieden hebben, behalve dan een interface die er iets moderner uitziet. Wat de hardware betreft, beschikt het toestel wel over indrukwekkende features als een multi-touchscherm, een 12 megapixel camera en HD-video, maar ook hiermee loopt Nokia slechts achter de feiten aan.

De Nokia N8 is nog niet officieel gelanceerd en wordt pas in de zomer verwacht. De mogelijkheid bestaat dat in de tussentijd nog wat details worden veranderd.

De nu al lauwe ontvangst van de N8 komt Nokia slecht uit. Het Finse bedrijf kampt door de sterke concurrentie op de smartphonemarkt met dalende verkoopcijfers en een krimpend marktaandeel. Daar komt bovenop dat Apple binnenkort met een nieuwe iPhone komt, die naar verwachting een aantal features zal hebben die tot nu toe ontbraken, zoals een camera aan de voorkant en een scherm met hoge resolutie.

[Engadget]





zie ook Zie ook:
Aandelen Palm stijgen door mogelijke overname Nokia
Nokia begint met leveren N900
Nokia N900 vanaf oktober in de winkels (video)
LG heeft goed naar de Nokia E71 gekeken
Nokia introduceert E72



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (12)
26.04.2010 17:53 • Trence
Symbian gewoon lekker overboord gooien...

26.04.2010 18:38 • iSam77
RIP Nokia! zelfs zakelijk is het niet meer aantrekkelijk om een Nokia te nemen

27.04.2010 11:25 • Gisae
Nokia moet symbian flink aanpakken of laten vallen voor iets anders. De N97 (mini) is een prima toestel, maar symbian maakt het onbruikbaar. Met dit toestel zal het niet veel anders zijn.

27.04.2010 22:58 • michel
Ben bang dat als Nokia vast blijft houden aan Symbian dat het nog eens hun ondergang gaat worden.
Gooi Symbian overboord en ga over op Android, ben altijd en nog steeds een leifhebber van Nokia het zijn goede toestellen maar Symbian was voor de komst van de iPhone en Android goed en nu ver achterhaald.

16.07.2010 12:51 • nokia
nokia is altijd goed geweest top merk egt waar!! niemand kan of kon tegen ze op maar toestellen als samsung galaxy s of htc desire maken nokia kapot en de iphone 4 zal de doorslag worden misschien lukt het nokia nog weet het nooit maar ze dalen steeds meer dus wie weet wat van nokia terecht komt?

25.08.2010 23:23 • ikkkeee
Oh wat worden die straks keihard gebasht... Nokia ownt man. Hebben die gasten daar geen verstand van zaken ofzo... Je kan zo zien dat t een suc6 wordt namelijk... En wat zingen we dan? Ooooohhh wat zijn die Russen stil....
Ooooohhh wat zijn die Russen stil....
Ohh wat zijn die Russen stil la lala lalala

25.08.2010 23:25 • ikkkeee
En @ Michel

Hoezo achterhaalt.. Symbian ownt alle andere OSsen (op WM na dan) en werkt supergoed. Dus hoezo overstappen op ysstemen die zich nog niet hebben bewezen als Android.. Wat een crap zeg...

15.09.2010 23:07 • sebastiaan
prachtig dit gelul, gaat nergens over

05.10.2010 00:54 • Philip
Ik heb het toestel inmiddels binnen... (helaas) Niet kopen dat ding ik herhaal niet kopen!!!

11.11.2010 19:10 • nrules
@sebastiaan, en waarom niet kopen??????

01.01.2011 13:13 • Polar Monk
@Philip: eh, mogen we misschien ook weten waarom niet, in plaats van dit zinloze en domme geflame?

24.05.2011 01:08 • beerbash
wat een onzin over niet kopen, Ik heb de C7 waarin nagenoeg dezelfde software zit als de N8. Toestel werkt flitsend snel, en is voorzien van navigatie, mail exchange, werkt als een speer, radio via antenne en internet. Stevige behuizing. Functionele frontpagina, kortom een echte mobile.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy