Gadgetzone.nl - Home

Logitech introduceert Harmony 900

 11 augustus 2009 17:10:40, door Robert Hagen,  


Logitech introduceert vandaag de Logitech Harmony 900 multifunctionele afstandsbediening. Kenmerkende nieuwe eigenschappen zijn onder meer volledig nieuwe draadloze technologie (werkt tot 30 meter en buiten gezichtsveld), een full-color scherm en een nieuwe intuïtieve layout van de knoppen.




RF systeem
De Harmony 900 beschikt over een volledig opnieuw ontworpen radio frequent systeem. Hiermee is het mogelijk om tot op een afstand van dertig meter apparaten te bedienen. Het maakt daarbij niet uit waar de apparaten zich bevinden. Het instellen is volgens Logitech eenvoudiger dan doorgaans het geval is bij RF-apparatuur. Het is slechts een kwestie van de meegeleverde IR blaster en één of twee mini blasters in een kast plaatsen in de buurt van de te bedienen apparaten. In tegenstelling tot andere afstandsbedieningen met RF-technologie, is het niet nodig om zender/ontvangers op alle afzonderlijke apparaten te bevestigen.

Met behulp van het kleurenscherm op de Harmony 900 kan vervolgens eenvoudig aangegeven worden welke apparaten de afstandsbediening moet bedienen. Wanneer het instelproces is afgerond, staat het vrij om de kastdeuren te sluiten en verdwijnt alle apparatuur uit het zicht. Uiteraard blijft het wel mogelijk om alle apparaten te bedienen.

Gebruikersvriendelijk
De Logitech Harmony 900 is gebaseerd op de Logitech Harmony One universele afstandsbediening. De intuïtieve knoppenindeling is verdeeld in vier verschillende zones, waarmee de juiste functie altijd binnen handbereik is. Verder zijn alleen de 44 meest essentiële knoppen hardwarematig aanwezig op de afstandsbediening. Elke afzonderlijk knop is zorgvuldig vormgegeven en geeft de gebruiker 'tactische' feedback voor het bedienen op gevoel in plaats van op zicht.

One touch entertainment
Met de Harmony 900 behoren ingewikkelde gebruikersinstructies tot het verleden, zo stelt Logitech. Met één druk op de knop start de gekozen activiteit en wordt alle benodigde apparatuur automatisch geactiveerd en op de juiste manier ingesteld. De hele familie, vrienden en zelfs de babysitter kunnen hierdoor overweg met de meest uitgebreide home entertainment systemen.

Selecteer een activiteit door op een icoon te drukken, bijvoorbeeld 'Televisie kijken' en de Harmony 900 doet de rest. De afstandsbediening zet de televisie, de kabeltuner, de AV-receiver en eventuele andere apparaten aan en zorgt ervoor dat de juiste in- en uitgangen geselecteerd worden. Werkt een functie onverhoopt niet helemaal naar wens? Dan kun je gebruik maken van de Help-knop om het probleem op te lossen.





Online instellen
De online setup van Logitech maakt het instellen van de Harmony 900 zeer eenvoudig. Een intuïtieve setup-wizard loodst je door verschillende menu's en vraagt stapsgewijs om de merken en modelnummers van de aangesloten apparaten in te voeren. Na het beantwoorden van enkele vragen programmeert de Harmony-software de afstandsbediening aan de hand van de juiste infraroodcodes in de Logitech database. Inmiddels zijn in deze database de gegevens van meer dan 225.000 apparaten van ruim 5.000 fabrikanten opgenomen. Dagelijks worden hier ook nog tal van gegevens aan toegevoegd. Bezitters van een Harmony afstandsbediening kunnen erop vertrouwen dat 99,9 procent van alle apparaten ondersteund wordt.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Logitech Harmony 900 universele afstandsbediening is medio september verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 399 euro. De afstandsbediening wordt geleverd met een oplaadstandaard, een oplaadbare batterij, een stroomadapter, een IR blaster en twee mini blasters. Logitech heeft plannen om aanvullende blaster en mini blaster bundels los op de markt te brengen in de nabije toekomst. Meer informatie hierover volgt.





zie ook Zie ook:
Nieuwe afstandsbediening Logitech speciaal voor smart tv's (video)
Nieuw Bluetooth-toetsenbord Logitech te koppelen met smartphone, tablet én pc
Logitech komt met Illuminated Living-Room Keyboard K830 (video)
Logitech komt met muis voor voetbalfans
Logitech lanceert muis met Windows 8-knop
Logitech introduceert Ultrathin Touch Mouse (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (4)
12.08.2009 11:49 • ties2002
oftewel.. weinig verandering t.o. de vorige modellen op die "nieuwe draadloze technologie" na.

12.08.2009 12:13 • Patrick
voor het uiterlijk. Waarom moet dit ding er uit zien alsof het heeft meegespeeld in een of andere B space film? Doe eens wat aan dat belachelijke design!

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 12.08.2009 12:13[/i]

12.08.2009 12:50 • Menno
Ze worden idd steeds lelijker, wat dat betreft zagen de [url=http://www.smh.com.au/ffximage/2006/05/12/i_logitech12_wideweb__470x359,0.jpg]oude modellen[/url] er een stuk beter uit.

13.08.2009 00:49 • jeroen
Ik vraag mij af wie er zoveel meerwaarde in ziet, dat diegene hiervoor 4 meier voor neer wil leggen.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy