Gadgetzone.nl - Home

Top-10 Gadgets 2008

 31 december 2008 23:04:00, door Robert Hagen,  


Het jaar 2008 is voorbij en dat betekent dat het weer tijd is om terug te blikken: wat waren de coolste, mooiste, meest opvallende en beste gadgets van het afgelopen jaar? Dat was dit keer niet zo makkelijk om te bepalen, maar Gadgetzone heeft er toch tien uitgepikt en op een rijtje gezet.

Ben je het niet met deze top-10 eens en vind je dat er beslist een of meerdere andere gadgets in hadden moeten staan? Reageer dan gerust onderaan dit artikel!


1. Acer Aspire One
Acer introduceerde in 2008 de Aspire One, een superkleine laptop die weinig kost en heel veel kan. Het werd meteen een daverend succes: de populaire Eee PC van concurrent Asus werd al vrij snel ingehaald en de Aspire One is nu de populairste netbook van allemaal.



2. iPhone 3G
In 2008 was de iPhone eindelijk voor het eerst verkrijgbaar in Nederland en België en het was ook meteen de nieuwste versie: de iPhone 3G. In Nederland zorgde de lancering voor een belachelijke massahysterie, met mensen die uren in de rij stonden voor een mobiele telefoon en nieuwsprogramma's op tv die er buitengewoon veel aandacht aan besteedden. Een gadget waar je dus niet omheen kunt.



3. Panasonic Lumix TZ5/TZ50
Panasonic kwam dit jaar met een buitengewoon interessante digitale camera: de Lumix TZ5. Dit is een zeer compacte camera die je gemakkelijk in je jaszak kunt stoppen, maar die toch onder meer is voorzien van 10x optische zoom, een enorm lcd-scherm, een 28mm groothoeklens en optische beeldstabilisatie, en die öök HD-video (720p) kan opnemen. De TZ50 voegt daar nog eens Wi-Fi aan toe. Niet voor niets won het toestel diverse awards.



4. MacBook Air
De MacBook Air is niet meer de platste laptop ter wereld, maar het is een gadget die je echt gezien moet hebben om te weten hoe mooi hij is. Het apparaatje is flinterdun, maar heeft toch relatief indrukwekkende specificaties. In oktober kwam Apple ook nog met een behoorlijke upgrade: een NVIDIA 9400M videokaart, 120GB harddisk of 128GB SSD, 2GB DDR3 SDRAM en een DisplayPort.



5. Sony Ericsson Xperia X1
Sommigen zaten er maanden lang op te wachten: de Xperia X1. Het is dan ook een indrukwekkende smartphone met alles erop en eraan, zoals een 3 inch touchscreen (800 x 480), Wi-Fi, GPS, QWERTY-toetsenbord en HSDPA.



6. Sony HDR-TG1
In april kwam Sony met de HDR-TG1, de kleinste 1080i camcorder ter wereld. Het apparaatje weegt maar 284 gram en beschikt over een 2,7 inch touchscreen, 10x optische zoom, 5.1 Dolby Digital-geluid en een 4,0 megapixel CMOS-sensor.



7. 4G iPod nano
Een mp3-speler die hoge ogen gooit in vrijwel elke mp3-spelertest. De geluidskwaliteit is misschien niet het beste van het beste, maar de ultraplatte nano is qua vormgeving ongeëvenaard en biedt bovendien een gelikte en zeer gebruiksvriendelijk interface en coole features als tilt-control en Genius-playlists.



8. Wii Fit en Balance Board
Weer een groot succes voor Nintendo: wii Fit en de Balance Board. Of je er werkelijk conditie van krijgt is twijfelachtig, maar leuk is het wel.



9. HP TouchSmart IQ804/816
Zeer mooi vormgegeven alles-in-een pc met een 25,5 inch touchscreen (1920 x 1200 pixels), tv-tuner, webcam, Bluetooth, Core 2 Duo processor, Blu-ray drive en GeForce 9600m GS videokaart.



10. Sony LBT-DJ2i
De Sony LBT-DJ2i ziet er niet alleen zeer strak uit, het is ook 'gewoon' een geweldig audiosetje. Het systeem biedt een dubbele iPod-dock, cd-speler, FM/AM-radio, cross-fader en 450W vermogen via de luidsprekers en twin-driver subwoofer. Het apparaat heeft ook veel dj-functies, zoals drumbeats en de mogelijkheid om muziek op cd, een via usb aangesloten mp3-speler en twee iPods te mixen. Daarnaast kun je je gemaakte mixen simpel opnemen op een usbB-apparaat. Een topgadget dus!






zie ook Zie ook:
Nederlanders kopen massaal gadgets in webshops buiten de EU
Hightech hotels vol met gadgets en technische snufjes in opkomst
Steve Wozniak toont inhoud van zijn met gadgets gevulde rugzak
WIMM is nieuw platform voor 'draagbare' Android-gadgets (video)
Waarom houden we van onze gadgets?
Top-10 Meeste Reacties 2009



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (3)
08.02.2009 13:41 • lol
Leuke gadgets

08.02.2009 18:40 • essie
wauw eehhmm.... wauw!

29.12.2009 17:11 • JagJay
IK WIL ZE ALLEMAAL!

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy