Gadgetzone.nl - Home

'iPod zal na verloop van tijd verdwijnen'

 11 oktober 2008 09:22:24, door Robert Hagen,  


De iPod heeft zijn langste tijd gehad. Dat zegt Steve Wozniak, in de jaren zeventig mede-oprichter van Apple en nog steeds aandeelhouder van het bedrijf, in een interview met de Britse krant The Telegraph. Volgens 'Woz' is het einde van de immens populaire iPod nabij. "De iPod heeft lange tijd op nummer één gestaan. Maar als je terugkijkt naar transistorradio's en walkmans, dan zie je dat ze na verloop van tijd uitsterven."

In het interview klaagt Wozniak ook over de iPhone 3G, die hij te gesloten vindt vergeleken met bijvoorbeeld het Android-systeem van Google. Daarnaast vindt hij het niet vreemd dat de aandelen van Apple in waarde dalen, en meent hij dat web 2.0 en sociale netwerksites overgewaardeerd worden. Tot slot laat hij ook nog weten dat de toekomst van Apple mogelijk ligt in een 'iWatch'.

[via Engadget]





zie ook Zie ook:



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (17)
08.10.2008 23:27 • Max
Lijpe vergelijking. Hij vergelijkt twee zaken met elkaar die niet te vergelijken zijn. Het ene is namelijk een algemeen goed en het andere is een merkgeboden product.

Hij had bijvoorbeeld beter de vergelijking tussen de Ipod en de Mini-disc van Sony gemaakt. Nu vergelijkt hij de Ipod (één specifiek product) met een walkman (een algemeen product / verzamelnaam).

Want zegt hij hier nu mee dat de Ipod aan het uitsterven is, of de MP-3 speler an sich? Daarom is de vergelijking erg krom.




08.10.2008 23:47 • Gisae
Dit heb ik al vaker gehoord. En ze zaten er tot nu toe allemaal naast.

09.10.2008 01:05 • Max
Nou Gisae, vertel mij eens dan wie dit al eens eerder heeft gemeld? Ben benieuwd!

09.10.2008 06:56 • Davidov
Ik denk dat dit misschien wel waarheid gaat worden. Op een gegeven moment worden ze gewoon ingehaald door fabrikanten met kwalitatief betere mp3-spelers (denkend aan Iriver, Creative en Sony).

09.10.2008 07:52 • Menno
Mensen zullen altijd een draagbaar apparaat om muziek mee af te spelen willen hebben. Dit volgt altijd de techniek: Eerst was dit de draagbare radio, toen de walkman, dat werd de discman (of minidisc) en nu is het de MP3 speler. Op een gegeven moment daar iets nieuws voor in de plaats en de iPod in de huidige vorm verdwijnt dan, maar dat gaat voorlopig nog niet gebeuren.

Voor de introductie van de MP3 speler was Sony heer en meester op het gebied van muziek-gadgets. Door hun eigen gepruts hebben ze die positie verspeeld aan Apple, en als Apple niet oppast overkomt ze straks hetzelfde.


@Davidov:
[quote]
Ik denk dat dit misschien wel waarheid gaat worden. Op een gegeven moment worden ze gewoon ingehaald door fabrikanten met kwalitatief betere mp3-spelers (denkend aan Iriver, Creative en Sony).
[/quote]

Denk je niet dat dat dan ondertussen al gebeurd zou zijn? Dat is ook niet wat Woz hier bedoelt.

09.10.2008 08:28 • Martijn
Neee! Een joekels lang bericht! WEG!
[i]Deze naam is door iemand geregistreerd en kan niet worden gebruikt.[/i]

Ja ik was ingelogd, zak hooi!

09.10.2008 11:26 • Robert
[quote]Martijn schreef op 09.10.2008 08:28:
Neee! Een joekels lang bericht! WEG![i]Deze naam is door iemand geregistreerd en kan niet worden gebruikt.[/i]Ja ik was ingelogd, zak hooi![/quote]
Vreemd dat dit gebeurt, ik kan het me haast niet voorstellen eigenlijk. Maar, als je gewoon de back-knop gebruikt van je browser, dan moet je tekst er als het goed is nog gewoon staan.

09.10.2008 11:32 • Syl.The.Boy
Nee!!! Ik heb nu een iPod touch en wil in de toekomst toch wel weer een iPod. Laten we hopen dat iPod nog een jaar of 10 blijft bestaan.

Ach ja, mp3-spelers Iriver, Creative of Sony zijn ook niet verkeerd. Deze zijn kwalitatief nog beter als een iPod.

Daarmee bedoel ik de geluidskwaliteit, want het gebruiksgemak van een iPod is veel beter en er is ook veel meer voor te krijgen.

09.10.2008 16:06 • Max
Hehe Martijn, vervelend he

Mensen mensen Ipod draait om Image, niet om kwaliteit want er is veel beter en prijsaantrekkelijker materiaal op de markt, maar mensen gaan erg in op kleurtjes, design enz.

Gisteren liep ik de Belcompany binnen, een meisje vond de N95 te groot, de Iphone wilde ze wel nemen (is die niet groter dan?). Toen stuitte haar oog op de Nokia 6300 CHOCO wat ze een superduper mooi kleurtje vond en uiteindelijk liep ze weg met een LG secret. Haar opmerkingen tussendoor waren dat haar vorige gsm (een LG) echt super kut was, en dat de kwaliteit enorm tegenviel en dat ze dus nooit meer een LG zou nemen.

Snappen jullie dit nog?

09.10.2008 16:23 • Menno
Ja, namelijk dat de meeste mensen naar totaal andere dingen kijken dan jij . Voor veel mensen zijn design en kleurtjes veel belangrijker dan geluidskwaliteit en andere specs, en ze hebben daar nog geld voor over ook. Bovendien is de iPod nu eenmaal een erg aantrekkelijk totaalpakket als je geen heel specifieke eisen hebt.

09.10.2008 19:48 • Martijn
[quote]Robert schreef op 09.10.2008 11:26:
Vreemd dat dit gebeurt, ik kan het me haast niet voorstellen eigenlijk. Maar, als je gewoon de back-knop gebruikt van je browser, dan moet je tekst er als het goed is nog gewoon staan.[/quote]

Haha nee ik kreeg een leeg veld. Met een refresh was ik ook weer ingelogd.

Nou goed wat ik dus in het kort wou melden was dat je in zijn verhaal de naam 'iPod' als MP3 speler zou moeten lezen en dat de overgang van tape naar cd grote impact had op de vorm en werking van het apparaat.
Met MP3-spelers is muziek niets meer dan data. Natuurlijk komen er nieuwe formaten en functies maar dat zijn telkens kleine updates binnen de 'digitale formaat spelers'.
In de toekomst zou misschien de aanwezigheid van muziek op de speler uitblijven maar dit zou niet zo snel gebeuren als meneer Woz doet denken. [i](Denk ik dan weer op mijn beurt, ik verlang zelfs weer naar het werken met een CD. Ik begin de vormloze MP3tjes zat te worden)[/i]


Het vervelende is dat ik van mezelf vond dat ik best een overtuigend bericht had maar ik er nu totaal niet meer op kan komen lekker!

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 09.10.2008 19:51[/i]

09.10.2008 20:07 • Max
Hey, jij zegt hetzelfde als ik!

De vergelijking klopt inderdaad niet. Ipod is een specifiek ding en hij had dus MP-3 moeten gebruiken ipv Ipod.

09.10.2008 21:25 • Martijn
Zo heb je zelfs (web-)winkels die geen Apple iPod verkopen maar toch een hoekje hebben voor MP3 spelers die ze de iPods noemen.
Of de winkels die naast iPod's ook MP3 Spelers verkopen. ([url=http://www.wehkamp.nl/w2/Winkelen/Shop.aspx?CC=C12&SC=N0B]Wehkamp[/url]/[url=http://dixons.nl/De_online_winkel/Homepage_Audio/xp/shop/audio/default.aspx]Dixons[/url])
Of de winkels die MP3 en 'MP4' spelers verkopen! Alsof het een versienummer is. ([url=http://www.otto.nl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Otto-OttoNL-Site/nl_NL/-/EUR/ONL_BrowseCatalog-Start;sid=PjtUNtiamgntN5B0ZsR29I3KUCn8uhntNnzf8ch8F6rjP_ELiTLf8ch8hyxQwA==?CategoryName=sh5161485]Otto[/url])

Echt het is een zootje op dat gebied tegenwoordig! En als je het zo bekijkt is MP3 speler ook een belachelijke term omdat er tegenwoordig niets meer word verkocht wat naast MP3 geen ander formaat meer slikt. Digital Audio Player is nog de meest correcte term denk ik. (correctie: digital media player/portable media player misschien nog beter?)

Kun je vast hele lange saaie discussies over houden.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 09.10.2008 21:27[/i]

09.10.2008 21:33 • Patrick
Losse mp3 spelers zullen m.i. inderdaad verdwijnen.
Een hint daarnaar is het feit dat de besturingssoftware voor de Zune in een volgende versie van Windows Mobile terecht gaat komen. Hiermee wordt je mobieltje dus ineens een Zune (niet dat de Zune nou het walhalla is, maar het gaat om de gedachte).

De integratie van mobiel en mp3 speler gaat in de toekomst dus veel verder.
Zeker gezien de ontwikkeling van SDHC (16 GB en 32 GB staat op de proppen!) kunnen de betere mobieltjes ingezet worden als waardig alternatief voor de losse DAP's.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 09.10.2008 21:34[/i]

09.10.2008 23:53 • Max
Mwoah, dan zou op dit moment ook iedereen een home cinema set moeten hebben i.p.v. een ouderwetse hifi installatie. Dat is dus niet zo puur omdat die setjes nog altijd tekort komen en ik denk dat dat hetzelfde is met mp-3 in mobieltjes. Net zozeer niemand zijn gsm daadwerkelijk als echte goede camera gebruikt, maar gewoon nog ouderwets een paar honderd euro neerlegt voor een echte camera.

14.01.2009 16:50 • Peter Pan
De toekomst is natuurlijk een alles in 1 apparaatje, waarmee je kan bellen, musiek beluisteren, foto's/filmpjes kan maken en bekijken, spelletjes spelen, GPS etc, etc.

En dat alles mooier en beter dan nu de speciaal daar voor gemaakte apparaatjes kunnen.

14.01.2009 22:51 • Martijn
[quote]Peter Pan schreef op 14.01.2009 16:50:
De toekomst is natuurlijk een alles in 1 apparaatje, waarmee je kan bellen, musiek beluisteren, foto's/filmpjes kan maken en bekijken, spelletjes spelen, GPS etc, etc. En dat alles mooier en beter dan nu de speciaal daar voor gemaakte apparaatjes kunnen. [/quote]

Bullshit.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy