Gadgetzone.nl - Home

Nokia opent online muziekwinkel

 Gepubliceerd op 29.08.07 - door Robert Hagen,  


Nokia opent dit najaar een online muziekwinkel, Nokia Music Store genaamd. Hier kun je via je pc muziek aanschaffen, of direct via je Nokia-telefoon. Je toestel moet daar dan wel geschikt voor zijn. De eerste toestellen waarop je direct toegang hebt tot de Music Store zijn de nieuwe 8GB Nokia N95 en de Nokia N81.

Op de genoemde toestellen kun je muziek downloaden. Die muziek kun je later ook gewoon op je pc beluisteren. Je kunt de muziek ook via je pc downloaden en later op je Nokia-telefoon zetten. Dat laatste kan ook al bij de nieuwe Nokia 5310 en 5610 XpressMusic. In de Music Store kun je, ook op je telefoon, zoeken naar muziek en bijvoorbeeld 'aanraders' bekijken.

Betalen gaat via creditcard, PayPal of pre-paid. Losse nummers kosten 1 euro, hele albums 10 euro. Een maandelijks abonnement voor pc-streaming is ook mogelijk. Dat kost eveneens 10 euro. De nummers worden geleverd in het wma-formaat met een bitrate van 192Kbps. Het overplaatsen van muziek naar je telefoon gaat via Windows Media Player of met nieuwe Nokia-software die later dit jaar uitkomt.




















[Slashphone.com]





zie ook Zie ook:
Nokia X7 onthuld in China
Nokia introduceert 'glazen' Nokia 7.1
Foto uitgelekt van Nokia 9 met vijf camera's aan de achterkant
Toekomstige Nokia Lumia-smartphones mogelijk voorzien van Canon-camera
Nokia lanceert Android-smartphone X2 (video)
Nokia komt met Z Launcher voor Android (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (9)
29.08.2007 18:49 • DDmen
wat een nokia nieuws zeg pfuieee

29.08.2007 20:45 • Kevin
Een tegenhanger van iTunes, ik weet toch niet of dit zo slim is hoor!

Apple - iTunes
Nokia - Nokia Music Store
Zune - Windows

Straks komt Google ook met een Google Music Store, en ja dan hebben alle grote merken er ééntje en dan volgen Samsung en SonyEricsson ook en uiteraard na een jaartje zal Motorola en LG ook maar op de boot springen.

Dan hebben we nog niets gezegd over de duizend en één kleine online muziekwinkeltjes.
(De markt is allang dood)


Wat ik zou willen is bleutooth in mobiele telefonie (meesten zijn zo) maar ook in MP3 spelers, dat zo die toestellen met elkaar kunnen communiceren

29.08.2007 20:47 • jeroen
wat mag dit wel niet gaan kosten? je betaald je helemaal scheel.

29.08.2007 21:46 • Menno
Ze hebben natuurlijk allemaal eigen DRM, zodat je de bestanden vooral niet op elkaar spelers kan afspelen... als de online muziekwinkels niet allemaal overgaan op DRMloze muziek zal digitale muziek nooit echt een succes worden.
Nog beter zou zijn als de platenmaatschappijen in hun huidige vorm verdwijnen en je de muziek gewoon rechtstreeks bij de bands zelf kan kopen, in een universeel formaat dat overal af te spelen is.

29.08.2007 22:55 • Hoi
Er staat toch nergens dat de bestanden beveiligd zijn en dus slechts werken met de juiste applicaties?

29.08.2007 23:25 • Menno
Dat staat er inderdaad niet, maar het is wel gebruikelijk dus ik ga ervan uit. Bovendien geldt mijn verhaal niet specifiek voor de Nokia muziekwinkel, maar meer in het algemeen.

30.08.2007 01:01 • Kevin
[quote]Nog beter zou zijn als de platenmaatschappijen in hun huidige vorm verdwijnen en je de muziek gewoon rechtstreeks bij de bands zelf kan kopen, in een universeel formaat dat overal af te spelen is.[/quote]


Zeker geen waar, die producenten zorgen ervoor dat jou muziek in de winkel raakt, als die wegvallen is de muziekindustrie verloren (want wie zal nu zijn geld in jou steken, je buurman of je oma misschien?)

Trouwens niet iedere muzikant zal dit systeem willen onderhouden hoor, en eigen muziek willen verkopen.


Laat die internet stores gewoon bestaan, maar er zijn er nu al genoeg en er komen er elke dag bij, iedere gsm fabrikant zal er één starten (let op mijn woorden).
(DRMvrije muziek wordt door Apple geleverd).
Als je met iets nieuws op de proppen wil komen, moet je direct het hele systeem vernieuwen maar die online muziekwinkel van Nokia kan je zeker niet geweldig noemen want er bestaan er al duizenden.

30.08.2007 14:40 • Patje
Ben je je muziek kwijt als je je gsm kwijt bent? De bestanden zo mogelijk op je pc zetten is de boodschap!

01.09.2007 00:29 • jeroen
als je je muziek aanbied voor geld, vind ik dat er geen beperkingen aan moeten zitten. Want dan download iedereen het toch wel.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy