Gadgetzone.nl - Home

Meer details Medison-laptop van 150 dollar

 Gepubliceerd op 03.08.07 - door Robert Hagen,  


Vorige week baarde het Zweedse bedrijfje Medison internationaal opzien met een volwaardige Linux-laptop die slechts 150 dollar zou kosten, oftewel zo'n 114 euro. Omdat Medison niet al te betrouwbaar overkomt en het aanbod eigenlijk te mooi lijkt om waar te zijn, houdt vrijwel iedereen rekening met oplichting. Toch houdt Medison vol en heeft het onlangs een bijeenkomst georganiseerd met Zweedse journalisten in een poging om de geloofwaardigheid op te krikken.

Volgens Computer Sweden is dat laatste niet echt gelukt. Medison kwam wel met een aantal nieuwe details. Zo belooft het bedrijf dat de eerste laptops op 15 augustus worden geleverd. Ook zegt Medison dat de laptop niet de belangrijkste bron van inkomsten is. De onderneming wil het meeste geld verdienen met reclame op de website, advertenties van bijvoorbeeld fabrikanten van accessoires.

De directeur van Medison, Valdi Ivancic, kwam tijdens het interview overigens met nog een merkwaardig nieuwtje. Hij overweegt om zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen van de minister-president in Zweden. Waarschijnlijk hoopt hij met dit nieuws weer wat extra geloofwaardigheid op te bouwen, maar of dat ook lukt?

Het lijkt er nog steeds op dat het geen zuivere koffie is waar Medison mee bezig is. Op diverse internetsites wordt dan ook nog altijd druk gespeculeerd over wat het bedrijf nu werkelijk van plan is. Oplichting of een nogal ongebruikelijk bedrijfsplan? De tijd zal het leren...





[engadget]





zie ook Zie ook:
Lenovo Yoga 2 is meer dan een laptop én tablet (advertorial)
'Meer dan 75 ultrabooks in 2012'
Meer bekend over 10 inch Aspire One



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (3)
03.08.2007 23:34 • Gisae
Als ze geleverd worden bestel ik er ook eentje.

05.08.2007 09:17 • Chronicler
wat zijn de specs dan??

05.08.2007 09:20 • jeroen
http://www.gadgetzone.nl/nieuws.php?id=3921

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy