Gadgetzone.nl - Home

Jongen vindt 65.400 euro bij tweedehands PS2

 Gepubliceerd op 19.07.07  - door Robert Hagen,  


Een Britse jongen die via eBay een PlayStation 2 kocht was erg verrast toen hij het pakket opende: naast de PS2 zat er maar liefst 65.400 euro cash in! De 16-jarige jongen vertelde het aan zijn ouders, die er vervolgens mee naar de politie gingen.

De politie onderzoekt de zaak en houdt het geld in ieder geval tot september. Mocht de rechtmatige eigenaar niet worden gevonden, dan kan de familie van de jongen er aanspraak op maken.

[The Register]





zie ook Zie ook:
'Doodgewone' jongen verdient tonnen met Fortnite spelen (video)
Roze PSP en PS2
Controller met bewegingssensor voor PS2 en pc
PS2-controller a la Revolution
De ultieme console: PS2, GameCube en Xbox in 1



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (15)
19.07.2007 13:03 • jeroen
ikdenk dat k ook vaker op ebay ga kopen! k had mn bek gehouden en niet naar de politie gegaan

19.07.2007 13:23 • Jagshemash
Totdat er iemand voor de deur staat met een Tommy gun.

19.07.2007 16:10 • Max
Betwijfel of hij dat geld ooit krijgt. Vindersloon e.d. gaat met zo'n bedrag toch echt niet op. Je weet natuurlijk vrijwel zeker dat dit maffia-praktijken zijn en dat de staat er beslag op zal leggen. Net als bij die kerel uit Breda die toen een ton vond. Dat is niet een bedrag wat iemand even op straat verliest, dat is gewoon crimineel geld.

19.07.2007 16:23 • playboy
losers toch ik had al lang een bmw en een ps3 ingebouwd gekocht en ps2 terug op ebay verkocht :mrgreen: !!!!!

19.07.2007 17:22 • christian
Die kleine is goed opgevoed ... maar wel achterlijk !

19.07.2007 17:28 • Spike
volgens mij ben je niet verplicht het geld af te geven aan de politie. Ik zou het zelf bewaren (als ik het aan zou geven...) en dan kan de 'eigenaar' het bij mij op komen halen.. In de meeste gevallen gaat toch de politie er met het geld vandoor!

19.07.2007 18:05 • DDmen
Dit had ik al op andere site's gelezen.
hij heeft wel gecasht zo

19.07.2007 21:07 • Max
Je bent weldegelijk verplicht dat geld af te geven! Het is op niet rechtmatige wijze verkregen. Daarbij, hoe ga je dan uberhaupt dat geld aan de belastingdienst verantwoorden?
Alleen als je dat geld aan diamantjes of Rolexen uitgeeft en dan voornamelijk niet op naam in Antwerpen bijvoorbeeld, kun je het 'witwassen' (al moet je die zaken dan nooit teveel aan de buitenwereld laten zien). Bij onroerende goederen lukt dat 'nooit'! Die zijn namelijk op naam...

Zei de afgestudeerde jurist/accountant...

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 19.07.2007 21:24[/i]

19.07.2007 23:13 • Kevin
Volgens mij zal de vorige eigenaar snel aan je deur staan en mag je je volgens mij ook aan bedreigingen verwachten.


Wat jij zegt Max klopt niet, het is veel makkelijker dan je denkt om dat geld op een rekening te krijgen zonder dat er ooit vragen gesteld zullen worden.
(Je mag natuurlijk niet in 1 keer met die 65000 euro naar 1 bank gaan.)

(Als je met 3000 euro contact geld naar een bank stapt hé, zullen ze die tellen en onder hun apparaatje houden om te kijken of het wel echt is, daarna geef jij je nummer door en de volgende dag staat het geld mooi op je rekening zonder vragen).

20.07.2007 01:19 • Martijn
Ik had het geld gehouden.
De kans is klein dat er iemand aan je deur komt. Komt er toch iemand dan meld ik ze liever 'hoi hier is het geld, veel plezier!' dan 'ik heb de politie ingelicht en het geld is daar in beslag genomen'.

20.07.2007 14:39 • Syl.The.Boy
Ja, ik zou het geld ook zekers houden

20.07.2007 15:16 • Max
@ Kevin:

Feit, maar echt witwassen gebeurt via dochtermaatschappijen, of een stichting, waar je jezelf directeur van maakt, geen winst mag maken, wel flink loon mag uitbetalen en je moedermaatschappij giften, sponsoring en voornamelijk orders plaatst. Dan maak je winst op je eigen aankopen, wat vervolgens naar het loon van de directeur gaat. Als je dit met beleid aanpakt is het zo wit. Maar daar wilde ik niet op in gaan, ik ging in op het met gemak even een auto e.d. kopen, of het even 123 op je bankrekening zetten. Overigens als ik 3000 euro stort, stelt inderdaad niemand een vraag, zeker een bank niet, vraag is wel hoe ik uitkom met mijn boekhouding, want als het een gift is moet dit bekend worden. De vraag of iemand erachter komt is een tweede, want dat gaat steekproefsgewijs en ik acht die kans idd. klein. Bij bedrijven ligt dit alweer anders.
Maar nogmaals heel simpel op te lossen: koop er een paar mooie klokjes van, en geef een gedeelte uit aan kleding, je onderhoud en voedsel. Er gaat stiekem veel geld in zitten en niemand weet daadwerkelijk wat jij voor wat hebt betaald. En onderhoudskosten, daar weet niemand iets van af t.a.v. jouw kosten/uitgaven.

Tenminste zo legde een prof. het ooit aan mij uit.

20.07.2007 23:03 • jeroen
zooo Max jij weet veel van witwassen af

20.07.2007 23:07 • AK.
Wat is je echte naam

20.07.2007 23:28 • Martijn
[quote]Tenminste zo legde een prof. het ooit aan mij uit.[/quote]

Sure

Maar gelijk heb je.. als kind van die leeftijd had ik het mooi in m'n matras gestopt en heb je eens iets extra's nodig.. (kleine dingetjes) dan grijp je er weer een paar euries onderweg! Hoeft nooit iemand te merken!

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy