Gadgetzone.nl - Home

iPhone-gekte losgebarsten in Amerika

 Gepubliceerd op 29.06.07 - door Robert Hagen,  


Vandaag is in Amerika de lancering (Launch Day) van de iPhone, de meest besproken gadget van de afgelopen maanden. Daarmee is de iPhone-gekte aan de andere kant van de oceaan volledig losgebarsten. Voor de Apple-winkels staan/liggen tientallen meters lange rijen voornamelijk Apple-fanboys die een iPhone hopen te bemachtigen. Ook staan er mensen in de rij die hun plek in de voorste regionen te koop aanbieden. Sommigen weten amper waarvoor ze eigenlijk in de rij staan.

De Amerikaanse media lijken het over niets anders te kunnen hebben als over de iPhone. Zowel op internet als op tv wordt er ongekend veel aandacht aan besteed. Zo ook in de 'Today Show' op NBC, waarin co-host Meredith Vieira (video)
klaarblijkelijk erg veel moeite heeft met het bedienen van de iPhone, die zelfs al voor de lancering toch als de meest gebruiksvriendelijke telefoon van dit moment wordt beschouwd (een woordvoerder van Apple wilde niet op het voorval reageren, aldus CNN).

Dat de iPhone, ondanks de hoge prijs (500/600 dollar met een abonnement van minimaal 60 dollar per maand), snel uitverkocht zal zijn, is wel duidelijk. Apple verwacht wereldwijd in 2008 maar liefst 10 miljoen exemplaren van de iPhone te hebben verkocht. Daarmee heeft het merk een aandeel van ongeveer 1% in de markt voor mobiele telefoons. In Europa wordt het toestel pas later dit jaar gelanceerd. Er gaan overigens geruchten dat maandag bekend wordt gemaakt dat de Europese versie voorzien zal zijn van 3G.

Hieronder wat foto's van de gekte bij de AT&T- en Apple-winkels in de States:





























[SCI FI Tech, Gizmodo]





zie ook Zie ook:
Amerikaans telecombedrijf komt met mobieltje voor jonge kinderen
Apple grootste Amerikaanse telefoonfabrikant
Nokia Surge voor Amerikanen
iPhone-gekte in Nederland
LG Dare VX9700 voor de Amerikanen



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (33)
29.06.2007 23:32 • DDmen
Gekke amerikanen haha

30.06.2007 00:37 • Martijn
Oke even buiten al het gezeik om.. het is toch raar ofniet?
Leuk wat die tv-presentatrice als pluspunt benoemt. "It's got like really nice icon and you can PRESS on them! :O"

En voor de rest werkt het voor geen meter voor haar ^^. Ik vraag me dan af hoeveel mensen in de media betaald krijgen om te zeggen "I can't tell you how much I want one of these!" Wel ERG Amerikaans hoor! ;)

Maar ook een prachtgezicht.. die gekte die het daar veroorzaakt. Mannen als meneer Jobs hebben Amerikanen echt in no-time in hun macht! Hilarisch !

30.06.2007 00:49 • Martijn
[b]Oh en of het in de media komt of niet.. In deze dagen word er nog iemand afgemaakt voor z'n iPhone.[/b]

Ik bedoel een product wat mensen nog nooit in handen hebben gehad, op dat moment nog niet uit was en dan zo'n gekte! Dat is geen hype meer! Tamagochi's waren een hype, DIT IS VOOR SOMMIGE MENSEN GEWOON EEN OBSESSIE!

30.06.2007 01:26 • Hoi
($60, erm ja ik vind 30 al meer dan genoeg)
Anyway
Ik vind het behoorlijk slechte publiciteit als je het hebt hoe ver men gaat voor een stuk speelgoed.
Want dit is toch echt niets meer dan een toy right. En als je het daar niet mee eens bent, moet je eens in de spiegel kijken, en afvragen of je mens bent.

Heeft men tegenwoordig niks beters te doen? De mens is van nature egoïstisch, yea we know, maar ga alsjeblieft niet zo onmenselijk doen.

Echt, stelletje idioten die leven voor stukjes speelgoed

30.06.2007 08:53 • Robert
[quote]Martijn: Oke even buiten al het gezeik om.. het is toch raar ofniet?
Leuk wat die tv-presentatrice als pluspunt benoemt. "It's got like really nice icon and you can PRESS on them! :O"

En voor de rest werkt het voor geen meter voor haar ^^. Ik vraag me dan af hoeveel mensen in de media betaald krijgen om te zeggen "I can't tell you how much I want one of these!" Wel ERG Amerikaans hoor! ;)

Maar ook een prachtgezicht.. die gekte die het daar veroorzaakt. Mannen als meneer Jobs hebben Amerikanen echt in no-time in hun macht! Hilarisch ![/quote]
Maar die presentatrice is volgens mij wel heel erg dom hoor, en ze heeft zich ook niet voorbereid. Volgens mij weet ze nog niet eens van het bestaan van touchscreens af.

30.06.2007 12:19 • DenniZ
Hoeveel mensen zullen er teleurgesteld zijn na het kopen van de iPhone? Iedere amerikaan wordt zo gehersenspoeld (kan alleen bij die amerikanen) dat de iphone zo geweldig is, straks hebben ze m in hun handen en dan blijken alleen de dingen cool te zijn die ze toch niet gebruiken en de rest bagger. En dan zit je nog vast aan zo'n abbo ook...
Ik heb mn twijfels nog bij die iPhone. Kan natuurlijk niet ontkennen dat het idee en de GUI zeker cool is.
Wat je denk ik ook niet moet vergeten is dat ze het misschien expres niet meteen helemaal top hebben gemaakt qua specs. Nu kunnen ze straks nog een betere versie uitbrengen.

30.06.2007 12:51 • Patje
Deze gadget kan wel eens de economie vertragen want dat gebeurde al eerder toen de GSM populair werd maar ook rond de $ 600 kostte (of zo'n 1200 Gulden/ 20.000 Frank toen). Velen gaven daar zoveel geld aan uit en ook aan hun telefoonrekeningen (geld dat ze niet aan andere dingen konden besteden) dat ik dit nog steeds zie als een belangrijke factor waarom het toen een aantal jaren slecht ging met de economie in de wereld en daarop de beurzen zakten en het daarop nog langer aansleepte! Ook nu is het best mogelijk dat veel mensen maandelijks veel geld zullen kwijt zijn om van alle iPhone snufjes te kunnen genieten en dat geld kunnen ze geen twee keer uitgeven hé.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 30.06.2007 12:58[/i]

30.06.2007 14:31 • syl.the.boy
Het is eigenlijk te gek voor woorden, dat zoveel mensen gewoon in de rij staan en zelfs voor de deur gaan slapen terwijl er veel betere telefoons op de markt zijn voor een lagere prijs. Ik zou liever voor de Nokia N95 gaan.

01.07.2007 00:39 • Remco
Mensen laten zich wel erg gek maken. Hoezo kuddedieren....

01.07.2007 00:42 • Hoi
Overigens komen er steeds meer negatieve verhalen naar buiten.
Op Engadget staat dat vele thrid-party hoofdtelefoons niet werken op de iPhone. Nog niet duidelijk of het ook daadwerkelijk om een groot aantal gaat, maar het feit al dat dat het geval is, is gewoon pure afzetterij( Apple ears sucks dicks)

01.07.2007 01:01 • Martijn
Oke ik heb de iPhone filmpjes gezien op cnet.com. Dit viel mij op:

- Apple is de enigste die vrijspraak kreeg om een contract te sluiten met slechts 1 provider en daar word nog niet in de media over gesproken.

- Ze zijn de eersten die via software (iTunes) naar je Sofi# vragen en vervolgens 3 minuten lang een verbinding open laten staan waarin al je ingevoerde informatie word gechecked. Sinds wanneer mag een elektronicabedrijf dit eissen en zelf checken via een open internet lijn?

- Wanneer je credit card eerder is gebruikt op je computer vist de iPhone deze er gewoon uit en zend ze naar Apple. Je moet vervolgens maar zien of je een rekening krijgt.

- De iPhone heeft geen OLED scherm.

- De technologie expert in het review filmpje op cnet probeert 5x om een liedje te starten en hij speelde uit eindelijk nog niet.

- Vrijwel elke andere koptelefoon gaat niet passen in de nieuwe koptelefoon ingang van de iPhone. Degenen die er wel in passen zijn kwalitatief net zo laag als de iPhone/Pod oordopjes.

- Reactie van een typische amerikaan op: "What's the first thing you're looking forward to do with you're iPhone?"
[i]"Uhm, I don't know. I've seen the commercials and it looks pretty cool."[/i]

http://reviews.cnet.com/4660-10621_7-6744571.html?tag=vid

01.07.2007 01:07 • Martijn
[quote]Op Engadget staat dat vele thrid-party hoofdtelefoons niet werken op de iPhone. Nog niet duidelijk of het ook daadwerkelijk om een groot aantal gaat[/quote]

Alles breeder dan die minuscule iPod stekkertjes. Het is niet gaat er niet om welke er nietop kunnen.. maar meer welke wel! Er schijnt misschien 1 setje oordopjes van lage kwaliteit te zijn van Phillips die niet meer in de maak is die hier op zou passen. Jaaaah.. Fucked nietwaar? Geen standaard maat of gebogen stekkertje gaat hier op passen. De grootste iPod freaks die ik ken hebben nog nooit de bijgeleverde oordopjes gebruikt. Of oordopjes in het algemeen.

01.07.2007 04:16 • Frodo
[b]Echt wel dat de iPhone een ERG vette telefoon is waar over na gedacht is! Ik wil hem zeker hebben!
Maar gezien Apple voor jou bepaald met wie jij zaken moet gaan doen (provider & Music Store) krijg is het echt erg benauwt! ) ik wil niks opgelegd krijgen! en bepaal zelf wel welke diensten ik wil gebruiken! iPhone --> dictatuur Om die rede koop ik de iPhone niet!
Ik heb gelukkig nog het vermogen om eigen keuzes
te maken. [/b]

01.07.2007 19:14 • Jagshemash
Toch wel..? je klinkt aardig wanhopig Nee, net geen Amerikaan gelukkig.

01.07.2007 19:24 • Menno
Hoezo? Je kan gewoon al je eigen gedigitaliseerde muziek erop zetten, de enige beperking die je hebt is betaalde gedownloade muziek met DRM (en dat wil je toch niet). Ook is het echt niet bijzonder dat er maar een beperkt aantal providers mee werkt (waarschijnlijk vodafone en t-mobile), dat is met wel meer apparaten (oa MDA). Overigens zal de provider een aantal speciale iphone diensten moeten aanbieden (oa voor het verbeterde voicemail systeem) dus het gaat zowiezo niet met elke willekeurige provider werken.

Verder wordt vergeten dat de mobiele telefonie markt in amerika toch wel wat anders is dan in Europa, daar zijn ze gewend om genaaid te worden. Apple ziet zelf ook wel dat deze aanpak in Europa niet gaat werken, daarom zal het hier waarschijnlijk anders gaan werken (net als dat er hier waarschijnlijk UMTS op gaat zitten).

Die koptelefoon aansluiting is gewoon standaard, alleen is ie iets teruggezet in de behuizing. Niks dat een verloopje van een paar euro niet gaat oplossen (ja er is nu een belkin van 10 euro maar er komen ongetwijfeld goedkopere). Het was netjes geweest als alle koptelefoons standaard zouden werken maar dan had de behuizing niet afgerond geweest kunnen zijn, bovendien heb je voor de meeste telefoons helemaal geen keuze in alternatieve koptelefoons.

01.07.2007 20:54 • Hoi
Menno, ik dacht toch echt dat Jobs had gezegd dat het een volgende generatie iPod moest worden, maar dan veel uitgebreider.
Nou toevallig passen in de iPod wel alle hoofdtelefoons.
De meeste mensen die het kopen zijn echt pure fanboys die met de kudde meegaan, want zoals al eerder gezegd, zo fantastisch blijkt dit apparaat dus niet te zijn, integendeel

01.07.2007 23:34 • Menno
De plug is toch standaard? Je kan dus alle koptelefoons gebruiken, alleen heb je voor sommige een verloopje nodig. Ik zie geen verschil met bijvoorbeeld de Sony Walkman telefoons, daar heb je bij de meeste modellen ook een verloopje nodig om elke willekeurige koptelefoon aan te sluiten.

Natuurlijk is dit apparaat niet perfect en valt er zat op aan te merken (al blijkt veel van de voorbarige kritiek over bijvoorbeeld de krasgevoeligheid en het toetsenbord erg mee te vallen), maar ik vind dit gewoon een non-kwestie en gezeur om het gezeur.

02.07.2007 17:13 • dude
misselijkmakend

02.07.2007 22:05 • Martijn
Mensen mogen kletsen over jaloezie wat ze willen maar deze jongen hier gaat iemand heel hard uitlachen als die in de trein loopt te pronken met een iPhone!

03.07.2007 00:06 • Hoi
Op Engadget staat dat losse componenten van 4 GB slechts $200 kosten

03.07.2007 11:37 • Martijn
losse componenten?? Ik kan het niet vinden! Maar hoe moet ik losse componenten zien dan? Alleen de MP3 functie ofzo?! :S Of.. nee.. ze verkopen de iPhone no way in losse componenten!

[img]http://www.blogsmithmedia.com/www.engadget.com/media/2007/07/smashed_iphone.jpg[/img]

03.07.2007 12:35 • Hoi
Nee duh, ben je dom ofzo
En mp3-speler op de iPhone is een functie, geen component.
Doe niet zo dom, serieus

03.07.2007 14:07 • dd
jullie praten allemaal wel als iphone haters, maar toch reageren jullie op de iphone, als het jullie echt niet geboeid had dan zou het jullie niet boeien, wecke iphone haters........pfffff

03.07.2007 15:39 • AK.
@dd
Nieuws is nieuws
en iets negatiefs over apple daar hou ik wel van.

03.07.2007 20:49 • lala
doet me denken aan hk, toen ik me id moest halen, damnzzz fucking mensen staan al 4 uur in de rij bij de stadsdeel voor een nr....

03.07.2007 21:19 • Chewing
Tweakers.net meldde hetzelfde: de iphone 8 gb is voor 220 te maken. De earlyadopters betalen dus echt veel teveel, voor een telefoon die de functionaliteit voorbij gaat.
Deze link is interessant, het behandelt een aantal nadelen van de iphone:
http://www.howardforums.com/showthread.php?t=1190824

03.07.2007 23:24 • Martijn
[url]http://smashmyiphone.com/[/url]

04.07.2007 00:45 • Hoi
Nice, weer zo'n Smash site. Altijd dikke pret wanneer wensen zich dood schrikken als een klant zijn net gekochte product gewoon kapotstapt

04.07.2007 15:56 • Techmode
ik zal er nooit in zo'n rij willen staan. en ik snap de ipod rage en deze rage al helemaal niet, wie koopt dit. Er zijn beter muziekplayers.

04.07.2007 20:17 • Thomas
[quote]Techmode schreef op 04.07.2007 15:56:
ik zal er nooit in zo'n rij willen staan. en ik snap de ipod rage en deze rage al helemaal niet, wie koopt dit. Er zijn beter muziekplayers. [/quote]

true

04.07.2007 21:15 • Techmode
Ik ga geen 500 euro voor een iphone betalen plus abonnemnt. Ga liever nog in een rij staan voor de PS3. Dit apparaat is duur maar is wel toekomstgericht, van de iphone zijn er betere muziekplayers.

04.07.2007 23:05 • Denus
Mensen wat een hype weer: zet ergens een "i" voor, en je hebt weer een kudde schapen die er naar toe rent.
Kijk alleen al naar Engadget: 1 op de 2 artikelen gaan over de iPhone...bah.

04.07.2007 23:13 • AK.
apple wil wereld overheersing.
Ik laat mijn hersenen niet overheersen door apple.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy