Gadgetzone.nl - Home

Webwinkel Lik-Sang moet sluiten door Sony

 Gepubliceerd op 24.10.06 ,  


Als je een echte 'early adopter' bent als het gaat om game-gadgets, dan ken je waarschijnlijk webwinkel Lik-Sang.com uit Hong Kong wel. Bij Lik-Sang kon je altijd de nieuwste spelcomputers (bijvoorbeeld Nintendo DS Lite, PSP) bestellen, lang voordat ze in Europa verkrijgbaar waren. De voorgaande zin is in de verleden tijd, want Lik-Sang is niet meer. En Sony is daar verantwoordelijk voor.

Lik-Sang im-/exporteerde allerlei game-artikelen naar gamers in meer dan 100 landen en zou waarschijnlijk ook de PlayStation 3 hebben kunnen leveren voordat deze in Europa in de winkel ligt. Dit was Sony een doorn in het oog en het concern spande daarom een aantal procedures aan tegen de webwinkel, onder meer wegens schending van Sony's handelsmerken.

De rechter in Londen stelde Sony in het gelijk, waarop Lik-Sang nu genoodzaakt is zijn winkel te sluiten. Er worden geen nieuwe bestellingen meer aangenomen en klanten die recent iets hebben besteld krijgen hun geld terug.

Lik-Sang botste al vaker met de spelindustrie. Zo werd het in 2003 veroordeeld na een klacht van Nintendo, omdat Lik-Sang apparatuur had verkocht waarmee de kopieerbeveiliging van spellen omzeild kon worden.

Sony kondigde deze week al aan hard te zullen optreden tegen bedrijven die de PlayStation 3 uit Japan of Noord-Amerika importeren. De console verschijnt daar volgende maand, maar komt in Europa pas in maart 2007 op de markt.





zie ook Zie ook:
Nieuwe 4K HDR Blu-rayspeler van Sony
Tv-tip: Wat doen Chinese webwinkels met onze data?
Google lanceert eigen webwinkel voor hardware
Sony stopt met e-readers
Sony kondigt 4K-mediaspeler FMP-X5 aan
Sony lanceert 'digitale krant' met 13,3 inch e-ink-scherm



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (12)
24.10.2006 21:45 • Tim
Dat vind ik wel jammer het was een erg goed bedrijf en zeker mooi dat je altijd daar launch titel's kon kopen die nog niet uit waren.

Sony is slecht bezig wat mij betreft.

24.10.2006 21:52 • Chronicler
kom we gaan de PS3 boycotten

24.10.2006 22:18 • Job
Sony Sony Sony

Waar ben je toch mee bezig. Kompleet disrespect voor de consument.
Al het slechte nieuws over Sony de laatste tijd heeft echt hun imago flinke schade toegebracht. Sony is achteruit aan het gaan.
Nintendo en Microsoft weten wel hoe zij hun klanten moeten behandelen.
Nu even on-topic: Gaat sony nu ook Ebay aanklagen ofzo? Onbegonnen werk.
Sony, richt je liever op het beperken van de -zware- opgelopen geloofwaardigheids en imago schade ipv je een nieuwe PR nachtmarrie te storen door een webwinkeltje aan te klagen.
Amateurs

24.10.2006 22:30 • Tim
Sony heeft geloof ik een kortgeding tegen ebay aangespannen en ebay is mee gegaan met de wil van sony dus uiteindelijk is er niet zoveel gebeurt. Ik denk dat dat komt omdat ebay ook bang is dat het een keer echt een rechtzaak aan zijn broek krijgt en dan ook tenonder gaat.

24.10.2006 22:47 • Hoi
Sony heeft wel gelijk, maar ik vind het ook niet bepaald een leuk bericht, ze hadden altijd een ruim sortiment op elk platform, goeie service etc.
ik denk inderdaad ook dat sony verkeerd bezig is om de europeanen ervan te weerhouden hun spul eerder te kopen

24.10.2006 23:43 • jeroen
Sony is zo irritant eerst zeggen ze dat de 360 en de wii te duur zijn terwijl de ps3 het duurst is. en nu dit shit sony, stelletje kleuters

24.10.2006 23:58 • Martijn
Geen PS3 in mijn huis dus.. definitief!

25.10.2006 00:23 • ikke
Heb bij sony gewerkt en familie van mij ook en vrienden,maar elke keer wanneer de verkoophoogseizoen is afgelopen onslaan ze mensen of ze velengen gewoon contract niet meer,heet dit soort praktijken ook een niet sociaal beleid hebben.

25.10.2006 08:57 • Richard
fock sony, bereid je voor op je ondergang wij gaan NEGATIEVE RECLAME geven :mrgreen:

26.10.2006 11:26 • killa64
Wat een stelletje zeikerds. Ik vind het al nergens op slaan dat je in europa langer moet wachten op de release en dan is er een manier om dat te omzeilen en dan gaat Sony lopen zieken

27.10.2006 11:31 • Senna
Sony staat compleet in zijn recht. En Sony is wel mede verantwoordelijk, maar Lik-sang heeft zelf de beslissing genomen om zijn deuren te sluiten. Een bedrijf die tenminste wel het gevecht op durft te zoeken

Go Sony haal je eigen gelijk maar, en laat iedereen maar schelden.

20.11.2006 22:08 • farzad
ik wil die pleya 3 nu jonge ik kan niet wahcten :mrgreen:

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy