Gadgetzone.nl - Home

Hyundai ontwikkelt zelflerende Smart Cruise Control-technologie

SCC-ML biedt 'gepersonaliseerde vorm van autonoom rijden'

 22 oktober 2019 12:53:46, door Robert Hagen,  


Hyundai heeft naar eigen zeggen 's werelds eerste zelflerende Smart Cruise Control-technologie (SCC-ML) ontwikkeld. De technologie herkent jouw persoonlijke rijpatronen en -gedrag en past informatie daarover toe in zijn eigen autonome rijpatronen. Daarmee zou het systeem een 'gepersonaliseerde vorm van autonoom rijden' bieden.

Hyundai SCC-ML


Kunstmatige intelligentie
Hyundai zegt met SCC-ML, waarmee kunstmatige intelligentie (AI) wordt toegevoegd aan het geavanceerde rijassistentiesysteem (ADAS), een primeur te hebben in de auto-industrie. De technologie houdt in eerste instantie in dat sensoren, de camera aan de voorzijde en de radar continu informatie verzamelen over je rijgedrag. Die informatie komt samen in een centrale computer, die er jouw rijstijl uit destilleert. Daarbij past het systeem AI-technologie toe, die 'zelflerend algoritme' wordt genoemd.

Rijgedrag
Het rijgedrag is in drie categorieën ingedeeld: de afstand tot de voorligger, hoe snel de auto accelereert en hoe snel op de rijomstandigheden wordt gereageerd. Daarbij worden de omstandigheden en de rijsnelheid ook 'meegenomen'. Bijvoorbeeld een korte afstand tot de voorligger in langzaam rijdend verkeer in de stad en een grotere afstand tot de voorligger op de linkerbaan van de snelweg. Op basis van de omstandigheden analyseert SCC-ML de situatie om onderscheid te maken uit tienduizend patronen. Daarmee zou sprake zijn van een flexibele Smart Cruise Control-technologie die zich kan aanpassen aan het rijgedrag van elke bestuurder.

Hyundai SCC-ML


Veiligheid
De informatie over de rijstijl wordt volgens Hyundai regelmatig geactualiseerd via de sensoren, zodat SCC-ML altijd de huidige rijstijl van de bestuurder kent en gebruikt. Bovendien is SCC-ML geprogrammeerd om eventuele onwenselijk rijgedrag niet over te nemen en juist te vermijden. Daarmee verhoogt het systeem de verkeersveiligheid en de betrouwbaarheid.

Autonoom rijden level 2,5
In combinatie met het binnenkort te introduceren Highway Driving Assist – snelwegassistentie met automatische rijstrookassistentie – bereikt SCC-ML autonoom rijden op Level 2,5. Dat houdt in dat autonoom sturen, remmen en gasgeven in bepaalde situaties, bijvoorbeeld in files, mogelijk is. De auto kan zijn positie op de weg bepalen en zelfstandig waarnemen wat er rondom de auto gebeurt.

Vliegende auto's
Hyundai kondigde eerder deze maand aan dat het de komende vijf jaar bijna 32 miljard euro investeert in zelfrijdende, slimme en elektrisch aangedreven auto's. De autofabrikant is van plan om tot 2025 zeker 23 elektrische modellen op de markt te brengen. Ook heeft Hyundai een divisie opgericht die zich bezighoudt met de ontwikkeling van vliegende auto's. Daarmee wil Hyundai toonaangevend zijn op het gebied van de zogenoemde Urban Air Mobility.zie ook Zie ook:
Hyundai ontwikkelt 'auto' met uitklapbare robotpoten (video)
Nieuwe Hyundai Santa Fe te openen met vingerafdruk
Hyundai komt in 2019 met waterstofvrachtwagen
Hyundai FE Fuel Cell Concept te bewonderen in Sommelsdijk
Audi kondigt 10,2 inch Android-tablet Audi Smart Display aanReageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
22-11Tesla onthult elektrische pick-up Cybertruck (video)

22-11Vier tips voor aanschaf van slimme apparaten

20-11Rainbow Six Siege gratis te spelen en in 'La Casa De Papel'-stijl (video)

20-11Audi onthult zijn tweede elektrische auto, de e-tron Sportback

20-11Xiaomi komt met nieuwe 256GB-versie Redmi Note 8 Pro

20-11Alcatel lanceert betaalbare smartphone Alcatel 3X

19-11Kunstenaar houdt op straat mensen voor de gek met AirPods-stickertjes

19-11Nog een reden waarom je nóóit elektronica in je auto moet laten liggen

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Sony komt weer met fantastisch PS4-reclamefilmpje!
Sony komt weer met fantastisch PS4-reclamefilmpje!
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
PlayStation 4 is op één na best verkochte console aller tijden PlayStation 4 is op één na best verkochte console aller tijdenDe Sony PlayStation 4 is de op één na best verkochte gameconsole aller tijden. Dit kwartaal gingen 2,8 miljoen exemplaren van de PS4 (en PS4 Pro) over de toonbank, terwijl in h »
Chinese smartphones
Xiaomi komt met nieuwe 256GB-versie Redmi Note 8 Pro Xiaomi komt met nieuwe 256GB-versie Redmi Note 8 Pro
Blackview introduceert A80 Pro Blackview introduceert A80 Pro
Vivo S5 laat niet lang meer op zich wachten Vivo S5 laat niet lang meer op zich wachten
Blackview komt met nieuwe budgetsmartphone A80 Pro Blackview komt met nieuwe budgetsmartphone A80 Pro
 Meer nieuws over Chinese smartphones 
Nostalgie
Steinway Lyngdorf-speakers voor audiofielen Steinway Lyngdorf-speakers voor audiofielenAls je geld op je rug hebt groeien, de geluidskwaliteit van je audio-installatie buitengewoon belangrijk vindt, en het niet erg vindt om twee gigantische luidsprekertorens en een enorme subwoofer in je woonkamer te hebben, dan heeft Steinway Lyngdorf misschien precies wat je zoekt, namelijk het Model-D Music System. Prijskaartje: 150.000 dollar. »
Volg Gadgetzone 

GADGETZONE © 2005-2019
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy