Gadgetzone.nl - Home

Volkswagen werkt aan interactieve 'HD' koplampen en achterlichten (video)

 19 oktober 2018 17:31:22, door Robert Hagen,  


Koplampen en achterlichten die in een hoge resolutie informatie op de weg projecteren zijn binnen afzienbare tijd waarschijnlijk een normaal verschijnsel in het verkeer. Volkswagen is hier al flink mee bezig en heeft zelfs een eigen 'excellence center' in verlichting geopend.De Volkswagen Touareg heeft met zijn IQ. Light matrix led-koplampen al innovatieve verlichting. Met het oog op de nieuwe (semi-)autonoom rijdende auto's die in de nabije toekomst geïntroduceerd gaan worden werkt Volkswagen nu echter ook al aan nieuwe technologieën, die een beperktere mate aan oogcontact in het verkeer moeten compenseren. In de toekomst gaan conventionele bestuurders en zelfrijdende auto's elkaar immers vaker tegenkomen in het verkeer en dat vereist volgens Volkswagen een nieuwe vorm van communicatie.

Volkswagen verlichting


Vooruitlopend op die nieuwe situatie ontwikkelt Volkswagen nu al verlichtingssystemen met 'micro-pixel HD-koplampen', die wel 30.000 lichtpunten hebben. Daarnaast wordt gewerkt aan high-performance led-koplampen als goedkoper alternatief voor de kostbare laserverlichting. Voor het eerst projecteren deze micro-pixel HD-koplampen informatie direct op de weg vóór de auto.

Deze techniek maakt tevens de introductie van nieuwe assistentiesystemen als 'Optical Lane Assist' mogelijk, waarbij de koplampen vóór de auto 'rijbanen' projecteren. Daardoor kan de bestuurder de breedte van zijn auto (inclusief aanhanger) en de afstand tot de rijbaanmarkering - bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden - veel beter inschatten.

Volkswagen verlichting


Interactieve achterlichten
Volkswagen stelt dat nieuwe matrixtechnologie voor een revolutie gaan zorgen op het gebied van achterlichten. De nieuwe achterlichten kunnen bijvoorbeeld waarschuwingssymbolen weergeven om gevaarlijke situaties te voorkomen. Nieuwe rijassistenten, waaronder het met een microlens werkende 'Optical Park Assist', moeten de veiligheid bij het in- en uitparkeren vergroten. Dit systeem projecteert de richting die de auto gaat volgen op de weg, zodat andere verkeersdeelnemers weten wat de auto gaat doen.

Eigen lichttunnel
Om op de toekomst voorbereid te zijn, heeft Volkswagen onlangs zijn eigen 'excellence center' in verlichting geopend. In een 100 meter lange, 5 meter brede en 5 meter hoge lichttunnel simuleert de Duitse autofabrikant verkeerssituaties om de huidige en toekomstige verlichtingssystemen te testen. In deze tunnel observeert Volkswagen daarnaast hoe bestuurders en voetgangers omgaan met en reageren op licht.

Volkswagen verlichting


Volkswagen verlichting


Volkswagen verlichting


Volkswagen verlichting


zie ook Zie ook:
Volkswagen toont 'stoere' Beetle Dune in Detroit
Navigon rust Volkswagen up! uit met infotainmentsysteem maps + more
Volkswagen ontwikkelt elektrische fiets 'Bik.e' (video)
Volkswagen werkt aan hybride Golf 'Twin Drive'
Rode Volkswagen Scirocco in GenèveReageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
25-02Sony kondigt nieuwe Xperia-smartphones aan

21-02Kia presenteert elektrische conceptcar op Autosalon Genève

21-02Samsung lanceert opvouwbare smartphone Galaxy Fold op 3 mei (video)

20-02Xiaomi Mi 9 met 48 megapixel camera en Snapdragon 855 aangekondigd

20-02Nieuwe Parijs-map voor Overwatch is live (video)

19-02Archos kondigt smartphone 'Diamond' aan

19-02Panasonic introduceert compactcamera Lumix TZ95 (video)

18-02Website toont griezelig echt lijkende niet bestaande mensen

 
Categorieën
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Automatisch remsysteem Tesla voorkomt ongeluk
Automatisch remsysteem Tesla voorkomt ongeluk
Anti-Earthquake Bed kan je leven redden bij aardbeving
Anti-Earthquake Bed kan je leven redden bij aardbeving
Drone sloopt wespennest
Drone sloopt wespennest
Hoe ziet de brandweerwagen van de toekomst eruit?
Hoe ziet de brandweerwagen van de toekomst eruit?
 Meer leuke filmpjes 
Veel gelezen
Fortnite-speler Ninja verdient minstens half miljoen euro per maand
Fortnite-speler Ninja verdient minstens half miljoen euro per maandDe bekende Fortnite-speler 'Ninja' verdient minimaal bijna een half miljoen euro (560 duizend dollar) per maand aan zijn streams op Twitch. Fortnite is de populairste game van dit moment en »
Chinese smartphones
UMIDIGI lanceert S3 Pro  <img src='images4/icon_video.png' border='0'> UMIDIGI lanceert S3 Pro
Eerste hands-on video Ulefone Armor 3  <img src='images4/icon_video.png' border='0'> Eerste hands-on video Ulefone Armor 3
Xiaomi's gamingsmartphone Black Shark komt naar Europa Xiaomi's gamingsmartphone Black Shark komt naar Europa
Oppo lanceert mid-range smartphone K1 in China Oppo lanceert mid-range smartphone K1 in China
 Meer nieuws over Chinese smartphones 
Nostalgie
HTC introduceert TyTN II
HTC introduceert TyTN IIHTC heeft vandaag de TyTN II geïntroduceerd. Het tweede toestel in de TyTN-serie biedt de zakelijke gebruiker nog meer mobiele functionaliteit. Zo bevat het toestel een 'laptopmodus' waardoor het beeldscherm ten opzichte van het toetsenbord naar boven kan worden gekanteld. Ook is het toestel voorzien van een 2,8 inch touchscreen, HSDPA-connectiviteit, een 3 megapixel camera, een QWERTY-toetsenbord, een scroll-wheel, Wifi en GPS. »
Volg Gadgetzone 

GADGETZONE © 2005-2019
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy

Twitter Facebook RSS-feed