Gadgetzone.nl - Home

Volkswagen werkt aan interactieve 'HD' koplampen en achterlichten (video)

 19 oktober 2018 17:31:22, door Robert Hagen,  


Koplampen en achterlichten die in een hoge resolutie informatie op de weg projecteren zijn binnen afzienbare tijd waarschijnlijk een normaal verschijnsel in het verkeer. Volkswagen is hier al flink mee bezig en heeft zelfs een eigen 'excellence center' in verlichting geopend.De Volkswagen Touareg heeft met zijn IQ. Light matrix led-koplampen al innovatieve verlichting. Met het oog op de nieuwe (semi-)autonoom rijdende auto's die in de nabije toekomst geïntroduceerd gaan worden werkt Volkswagen nu echter ook al aan nieuwe technologieën, die een beperktere mate aan oogcontact in het verkeer moeten compenseren. In de toekomst gaan conventionele bestuurders en zelfrijdende auto's elkaar immers vaker tegenkomen in het verkeer en dat vereist volgens Volkswagen een nieuwe vorm van communicatie.

Volkswagen verlichting


Vooruitlopend op die nieuwe situatie ontwikkelt Volkswagen nu al verlichtingssystemen met 'micro-pixel HD-koplampen', die wel 30.000 lichtpunten hebben. Daarnaast wordt gewerkt aan high-performance led-koplampen als goedkoper alternatief voor de kostbare laserverlichting. Voor het eerst projecteren deze micro-pixel HD-koplampen informatie direct op de weg vóór de auto.

Deze techniek maakt tevens de introductie van nieuwe assistentiesystemen als 'Optical Lane Assist' mogelijk, waarbij de koplampen vóór de auto 'rijbanen' projecteren. Daardoor kan de bestuurder de breedte van zijn auto (inclusief aanhanger) en de afstand tot de rijbaanmarkering - bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden - veel beter inschatten.

Volkswagen verlichting


Interactieve achterlichten
Volkswagen stelt dat nieuwe matrixtechnologie voor een revolutie gaan zorgen op het gebied van achterlichten. De nieuwe achterlichten kunnen bijvoorbeeld waarschuwingssymbolen weergeven om gevaarlijke situaties te voorkomen. Nieuwe rijassistenten, waaronder het met een microlens werkende 'Optical Park Assist', moeten de veiligheid bij het in- en uitparkeren vergroten. Dit systeem projecteert de richting die de auto gaat volgen op de weg, zodat andere verkeersdeelnemers weten wat de auto gaat doen.

Eigen lichttunnel
Om op de toekomst voorbereid te zijn, heeft Volkswagen onlangs zijn eigen 'excellence center' in verlichting geopend. In een 100 meter lange, 5 meter brede en 5 meter hoge lichttunnel simuleert de Duitse autofabrikant verkeerssituaties om de huidige en toekomstige verlichtingssystemen te testen. In deze tunnel observeert Volkswagen daarnaast hoe bestuurders en voetgangers omgaan met en reageren op licht.

Volkswagen verlichting


Volkswagen verlichting


Volkswagen verlichting


Volkswagen verlichting


zie ook Zie ook:
Volkswagen toont 'stoere' Beetle Dune in Detroit
Navigon rust Volkswagen up! uit met infotainmentsysteem maps + more
Volkswagen ontwikkelt elektrische fiets 'Bik.e' (video)
Volkswagen werkt aan hybride Golf 'Twin Drive'
Rode Volkswagen Scirocco in GenèveReageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
21-01Motorola RAZR maakt wellicht comeback

18-01Microsoft stopt met ondersteuning Windows 10 Mobile

14-01Sony komt met nieuwe Bluetooth-speaker voor buiten

14-01Contactloos betalen met ring, horloge of armband bij ABN AMRO

10-01Redmi Note 7 met 48 megapixel camera aangekondigd in China

08-01Razer maakt games 'voelbaar' met nieuw HyperSense-systeem (video)

08-01Hyundai ontwikkelt 'auto' met uitklapbare robotpoten (video)

08-01Sony introduceert stijlvolle Glass Sound Speaker met Hi-Res audio

 
Categorie├źn
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Hoe ziet de brandweerwagen van de toekomst eruit?
Hoe ziet de brandweerwagen van de toekomst eruit?
FoldiMate vouwt je kleren voor je op
FoldiMate vouwt je kleren voor je op
Dit apparaat maakt het schoonmaken van je dak een stuk makkelijker
Dit apparaat maakt het schoonmaken van je dak een stuk makkelijker
Eetbaar wegwerpservies gemaakt van tarwe
Eetbaar wegwerpservies gemaakt van tarwe
 Meer leuke filmpjes 
Veel gelezen
Fortnite-speler Ninja verdient minstens half miljoen euro per maand
Fortnite-speler Ninja verdient minstens half miljoen euro per maandDe bekende Fortnite-speler 'Ninja' verdient minimaal bijna een half miljoen euro (560 duizend dollar) per maand aan zijn streams op Twitch. Fortnite is de populairste game van dit moment en »
Chinese smartphones
Eerste hands-on video Ulefone Armor 3  <img src='images4/icon_video.png' border='0'> Eerste hands-on video Ulefone Armor 3
Xiaomi's gamingsmartphone Black Shark komt naar Europa Xiaomi's gamingsmartphone Black Shark komt naar Europa
Oppo lanceert mid-range smartphone K1 in China Oppo lanceert mid-range smartphone K1 in China
'Cubot King Kong 3 sterkste smartphone onder 200 dollar'  <img src='images4/icon_video.png' border='0'> 'Cubot King Kong 3 sterkste smartphone onder 200 dollar'
 Meer nieuws over Chinese smartphones 
Nostalgie
Mediaspeler Venzero LINQ met Wifi
Mediaspeler Venzero LINQ met WifiVenzero is nog redelijk onbekend in Nederland, maar de portable mediaspelers van het merk zijn toch best aardig. Zo is de nieuwe LINQ van Venzero voorzien van Wifi, waarmee je toegang krijgt tot internetradio en muziek kunt streamen vanaf je pc (Windows Media Player 11). Mogelijk kun je ook muziek uitwisselen met andere spelers, maar dat is nog niet zeker. »
Volg Gadgetzone 

GADGETZONE © 2005-2019
Contact
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy

Twitter Facebook RSS-feed