Gadgetzone.nl - Home

Nexus-killer OnePlus One gaat 269 euro kosten (video)

 23 april 2014 13:09:06, door Robert Hagen,  


OnePlus heeft de langverwachte One geïntroduceerd, de eerste smartphone ter wereld die out-of-the-box draait op CyanogenMod, een populaire aangepaste versie van Android. De afgelopen maanden heeft het in 2013 opgerichte OnePlus zijn best gedaan om een flinke hype te creëren rond de One, vooral door high-end specificaties te beloven voor een lage prijs. Dit blijken geen loze beloftes te zijn geweest.



De OnePlus One gaat slechts 269 euro kosten en daarvoor krijg je een smartphone die in ieder geval qua specificaties kan wedijveren met de duurste toestellen van merken als Samsung en HTC. Zo is de One voorzien van een 5,5 inch Full HD ips-scherm van Gorilla Glass 3, een 2,5 GHz quad-core Snapdragon 801-processor met Adreno 330 videochip en een werkgeheugen van 3 GB.

Aan de achterkant is een 13 megapixel camera te vinden met een uit zes elementen bestaande f/2.0-lens, een Sony Exmor IMX214-sensor en een dual-LED flitser. Met deze camera kun je video opnemen in de hoge 4K-resolutie en slow-motion video in HD resolutie (720p) met 120 fps. Voor selfies is er aan de voorkant een 5 megapixel camera met groothoeklens.



De One is tevens uitgerust met door JBL getunede stereoluidsprekers, een microfoon met noise-cancellation, NFC, dual-band Wi-Fi, Bluetooth 4.1, 4G/LTE, GPS, 16 GB opslagcapaciteit en een batterij met een capaciteit van 3.100 mAh. Voor wie 16 GB opslagcapaciteit te weinig is, zal ook een 64 GB-versie verkrijgbaar zijn. Deze gaat 299 euro kosten. De One heeft geen microSD-kaartslot.

Zoals gezegd draait de One op CyanogenMod, versie 11S om precies te zijn. Deze is gebaseerd op Android 4.4. Voor wie CyanogenMod niets zegt: dit is in principe een versie van Android waar weinig in het oog springende aanpassingen aan zijn gedaan, maar waar wel handige extra opties en functies aan zijn toegevoegd. Zo is CyanogenMod onder andere voorzien van sms-encryptie, verschillende thema's, een app-privacy-guard, audio-equalizer en een uitgebreidere camera-app. Daarnaast biedt versie 11S ook nog extra's als gesture-controls, een aangepaste 'card-style' lockscreen en 'voice wakeup'.

De One heeft ook een aardig design, dat doet denken aan de smartphones van het eveneens Chinese Oppo. Dat is op zich niet zo vreemd, want de One wordt gemaakt in de fabrieken van Oppo, waar OnePlus-oprichter Pete Lau vandaan komt. De One is 8,9 mm dik, maar oogt een stuk dunner doordat het toestel naar de randen toe een stuk dunner wordt (4,6 mm).



OnePlus heeft ook veel aandacht besteed aan het materiaal. Zo hebben de 'silk white' en de 'sandstone black' versie elk een eigen soort coating die past bij de naam. De silk white versie voelt dus zeer zacht aan. Als je iets anders wilt dan wit of zwart, dan kun je kiezen uit verschillende extra covers van onder meer materialen als echt hout en kevlar.

De OnePlus One moet vanaf medio mei verkrijgbaar zijn in onder meer Nederland en België en gaat, zoals hierboven al vermeld, 269 (16 GB) of 299 euro (64 GB) kosten. Daarmee is het toestel goedkoper dan de Nexus 5, die voor 349 euro verkrijgbaar is.






zie ook Zie ook:
Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
Boris Johnson maakt selfie met Huawei-smartphone kort na toespelingen op verbod
Motorola introduceert randloze smartphone One Hyper (video)
Alcatel lanceert betaalbare smartphone Alcatel 3X
Iconische Motorola RAZR maakt comeback als peperdure smartphone (video)
Xiaomi introduceert smartphone Mi CC9 Pro met 108 megapixel camera



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy