Gadgetzone.nl - Home

Teufel introduceert surroundset Theater 6 Hybrid

  5 november 2013 21:08:51, door Robert Hagen,  


Teufel heeft de Theater Hybrid 6 geïntroduceerd, een nieuwe surroundset met twee subwoofers in de frontluidsprekers geïntegreerd. Het resultaat is volgens de Duitse fabrikant van audio-apparatuur 'een volle en krachtige bas uit twee subwoofers die je kunt horen, maar niet kunt zien'. De slanke en mooi vormgegeven 5.2 homecinemaset is met zijn witte uiterlijk een echte blikvanger en dankzij de flexibele opstellingsmogelijkheden en een ingenieus ontwerp geschikt voor zowel stereo- als homecinemaweergave.





Volgens geluidsingenieur Christopher Winklmeier van Teufel Audio hebben de frontluidsprekers van de Theater 6 Hybrid meerdere functies. "Als volledige stereospeakers, namelijk een 2.2 set met actieve subwoofer, maar ook als frontluidspreker plus subwoofer in een complete 5.2 homecinemaset."

Dat de front luidsprekers multi-inzetbaar zijn, wordt mede mogelijk gemaakt door een schakelaar waarmee de functie van de subwoofer kan worden geswitcht: als actieve subwoofer (homecinema) of als basdriver in een passief drie-kanaals luidsprekersysteem (stereo). In de stereo modus geven de frontluidsprekers volgens Teufel een harmonisch en indrukwekkend geluid weer over het gehele frequentiebereik. In de surroundstand worden de frontluidsprekers ondersteund door twee dipolen en een identiek uitgeruste centerspeaker. Hierdoor wordt een homogeen en ruimtelijk audiopanorama met diepe bassen en een heldere hoge dynamiek wordt geproduceerd, aldus Teufel.

Het design van de front- en centerspeaker ziet er niet alleen goed uit, maar zou ook akoestische verbeteringen opleveren. Door de AGD-technologie (Adjusted Group Delay), waarbij de 25-mm tweeter ten opzichte van de andere drivers iets naar achteren is geplaatst, wordt de looptijd van het geluid gecorrigeerd. Daardoor ontstaat een harmonische geluidsweergave voor een precies en breed klankbeeld. De twee midrange drivers zijn dichter bij de tweeter geplaatst om een bijna puntvormige geluidsbron te produceren, waardoor het precies lokaliseren van het geluid wordt ondersteund. De behuizing van de front luidsprekers komt overeen met die van Teufels paradepaardje Definion 5; de taps toelopende achterzijde voorkomt staande golven en het gesloten ontwerp zorgt voor bijzonder nauwkeurige en krachtige bassen. De beide subwoofers, met elk een 150-Watt versterker aan boord, hebben een indrukwekkend lage grensfrequentie van 38Hz.

De dipolen simuleren de geluidseffecten en de realistische ruimtelijkheid zoals je die kent uit de bioscoop. Het klankbeeld wordt dankzij de extra reflecties met de muren en plafond diffuus weergegeven, waardoor een extreem sfeervol geluid bij de film moet ontstaan. Desgewenst is de naar achter uitstralende dipool ook uit te schakelen, bijvoorbeeld wanneer de dipolen niet direct aan de muur worden gemonteerd. Met een high-pass filter en een regelaar voor het basvolume kan het geluid van de Theaters 6 Hybrid flexibel en naar persoonlijke smaak en ruimtelijke condities worden ingesteld.

Technische details
- 5.2 luidsprekerset met twee geïntegreerde subwoofers
- Flexibele frontluidsprekers voor volledige stereo, 2.2 of 5.2 weergave
- Twee subwoofers met 2x 150 Watt versterker en een grensfrequentie van 38 Hz
- AGD-technologie bij front- en centerspeaker
- Dipool-rearluidspreker voor simulatie van geluidseffecten uit de bioscoop
- Continue belasting frontluidsprekers/center: 110 Watt
- Continue belasting dipolen: 80 Watt
- Frequentiebereik center/dipolen: 80 Hz – 22 kHz
- Frequentiebereik frontluidsprekers: 38 Hz – 22 kHz

De Theater 6 Hybrid is per direct verkrijgbaar in de webshop van Teufel voor een prijs van 1699,99 euro.





zie ook Zie ook:
Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2
Nieuwe Bluetooth-speaker Teufel Rockster Go is robuust en waterdicht
Teufel introduceert koptelefoon AIRY
Winactie Teufel Bluetooth-speaker: and the winner is...
Winactie: win een Teufel BT Bamster Bluetooth-speaker!
Review Bluetooth-luidspreker Teufel BT Bamster



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy