Gadgetzone.nl - Home

RIM heet voortaan BlackBerry en lanceert nieuw OS, BlackBerry Z10 en Q10 (video)

 30 januari 2013 21:09:02, door Robert Hagen,  


Het Canadese RIM, fabrikant van de BlackBerry-smartphones, heeft zijn naam veranderd in... BlackBerry. Het bedrijf wil daarmee vooral laten zien dat het een nieuwe koers is gaan varen. Ook heeft BlackBerry, dat zangeres Alicia Keys heeft gestrikt als 'Global Creative Director', een nieuwe bedrijfsslogan: "One brand. One promise." De eerste wapenfeiten van het nieuwe BlackBerry zijn een nieuw besturingssysteem, BlackBerry 10 genaamd, en twee nieuwe smartphones: de BlackBerry Z10 en BlackBerry Q10.

BlackBerry 10 is een geheel nieuw besturingssysteem met veel nieuwe mogelijkheden, waaronder BlackBerry Hub, waar al je berichten, notificaties en social media-updates bij elkaar komen, en BlackBerry Flow, waarmee functies van verschillende apps in andere apps worden geïntegreerd. Ook nieuw zijn onder andere multitasking waarbij apps kunnen worden geminimaliseerd tot een soort kleine widgets, een nieuwe browser met HTML5-ondersteuning en BlackBerry Remember (digitaal notitieblokje voor onder andere tekst, beeld en geluid).

Via BlackBerry World zijn direct al 70.000 apps, muziek en films beschikbaar. Onder die apps bevindt zich het populaire WhatsApp, terwijl Facebook, Twitter, LinkedIn en Foursquare standaard zijn voorgeïnstalleerd in BB10. Ook zijn apps van onder meer grote namen als Disney, Cisco, Skype en Rovio (Angry Birds) verkrijgbaar.





BlackBerry Z10
Eén van de twee nieuwe BlackBerry-smartphones is de Z10, een 'all-touch' toestel met een 4,2 inch scherm (1280 x 756 pixels / 356ppi). Het apparaatje beschikt over een 1,5GHz dual-core Snapdragon S4-processor, 2GB RAM, een microSD-kaartlezer, Bluetooth 4.0, NFC, Wi-Fi, een microHDMI-aansluiting, een 8 megapixel camera die Full HD video kan opnemen, een 2 megapixel camera aan de voorkant en een verwisselbare batterij met een capaciteit van 1.800mAh.








BlackBerry Q10
De Q10 is de tweede nieuwe BlackBerry en lijkt met zijn fysieke QWERTY-toetsenbord wat meer op de traditionele BlackBerry van weleer. Het toestel is voorzien van een 3,1 inch AMOLED-touchscreen (720 x 720 pixels), een 1,5GHz dual-core processor en 2GB RAM.








De Z10 en Q10 moeten beide in de eerste helft van dit jaar op de markt komen, wanneer precies is nog niet bekend. Ook de prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.





zie ook Zie ook:
BlackBerry Key2 met fysiek toetsenbord en 'speed key' gelanceerd (video)
BlackBerry sleept Facebook, Instagram en WhatsApp voor de rechter
Nieuwe foto's verschenen BlackBerry met Android
BlackBerry Classic met 'retro' uiterlijk gelanceerd
BlackBerry lanceert smartphone met vierkant scherm
Alicia Keys vertrekt bij BlackBerry



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (1)
02.02.2013 12:29 • muisje88
zoek op google: blackberry fruit

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 02.02.2013 12:31[/i]

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy