Gadgetzone.nl - Home

Review Bluetooth-audiostreamers innoXplore iX-B26 en iX-B28

 21 februari 2012 21:47:11, door Robert Hagen,  


Nu online muziekdiensten zoals Spotify steeds meer aan populariteit winnen, groeit ook de vraag naar manieren om het geluid van bijvoorbeeld je laptop of smartphone draadloos via je stereo-installatie af te spelen. Daar zijn verschillende opties voor en één van die opties is een Bluetooth-audiostreamer. Van DigiTrading kregen wij twee van dergelijke apparaatjes om uit te proberen, de innoXplore iX-B28 en innoXplore iX-B26.

Zowel de iX-B28 (49,90 euro) als de iX-B26 (59 euro) zijn met name bedoeld om vanaf een mobiel apparaat draadloos muziek af te spelen over de luidsprekers van je stereo-installatie. In principe kan dit vanaf elk apparaat met Bluetooth en A2DP-ondersteuning, zoals een iPhone, Android-smartphone, een tablet, mp3-speler of een laptop. Voor deze test gebruikten we een Android-smartphone en een laptop. De iX-B26 kan niet alleen geluid ontvangen, maar ook verzenden, bijvoorbeeld van je stereoset naar een Bluetooth-koptelefoon.

innoXplore iX-B28 Bluetooth Stereo Music Streamer
Van de twee apparaatjes ziet de iX-B28 er het mooiste uit, dus daar beginnen we maar mee. Het is een superklein, glanzend zwart receivertje met een blauw lampje en een standaard 3,5 mm audio-uitgang. De afmetingen zijn slechts 4,5 x 4,5 x 1,9 cm. De iX-B28 wordt geleverd met twee audiokabels, een handleiding en een stroomadapter.





De handleiding is min of meer overbodig, want het aansluiten en in gebruik nemen is kinderspel. Wij sloten het apparaatje aan op een homecinemaset en keken direct of we verbinding konden maken met de smartphone. En warempel, dat lukte meteen.

Geluidskwaliteit
Na wat gehaper in het begin werd de audioverbinding stabiel en konden we probleemloos naar muziek luisteren. Hiervoor gebruikten we de Spotify-app op de smartphone. Een ontzettend leuke ervaring, omdat je dan de gelikte Spotify-interface in je handpalm hebt om al je favoriete muziek af te spelen over de speakers van je geluidsinstallatie. Handiger kan bijna niet.

Wie echter bekend is met dit onderwerp, weet dat geluid streamen via Bluetooth over het algemeen niet de beste optie is als je voor goede geluidskwaliteit gaat. De iX-B28 blijkt hier helaas geen uitzondering op. Het geluid dat uit de speakers komt, klinkt niet erg prettig in de oren. Je merkt een duidelijk verschil met muziek die je vanaf een cd afspeelt. Het geluid is een beetje 'blikkerig' en de bas klinkt niet zoals het hoort.

We probeerden het vervolgens via de laptop en dat leverde, jammer genoeg, hetzelfde resultaat op. Ook moet opgemerkt worden dat de Bluetoothverbinding niet optimaal is. Zo moeten er geen obstakels in de weg staan en moet je ook niet te ver van de receiver af zitten, anders krijg je haperingen.

innoXplore iX-B26 Bluetooth Stereo Music Streamer
De iX-B26 doet vanwege het lagere typenummer misschien anders vermoeden, maar biedt ten opzichte van de iX-B28 juist meer functionaliteit. De iX-B26 heeft namelijk ook een USB-poort en kan niet alleen geluid ontvangen, maar ook zenden. Dat betekent dat je bijvoorbeeld muziek vanaf je stereo-installatie draadloos via een Bluetooth-headset kunt beluisteren. Via de USB-poort kun je mobiele apparaten (zoals je smartphone) opladen, een handig extraatje.

De iX-B26 is net als de iX-B28 zeer eenvoudig in gebruik te nemen: aansluiten, verbinding maken en luisteren maar! Wat direct opvalt, is dat de geluidskwaliteit stukken beter is dan die van de iX-B28; zeker goed genoeg voor de gemiddelde muziekliefhebber. Ook de zendfunctie werkt erg goed. De iX-B26 maakt automatisch verbinding met een Bluetooth-headset en het geluid is uitstekend.

Iets minder te spreken zijn we over een paar andere aspecten. De iX-B26 zit door zijn ontwerp bijvoorbeeld direct in een stopcontact en je moet maar net een stopcontact in de buurt van je geluidsinstallatie of tv hebben die op een handige, goed bereikbare plaats zit. Zit het stopcontact weggewerkt achter een massief houten meubel, dan kan dat wellicht lastig zijn. Een ander verbeterpuntje is dat je in de 'receiver-mode' steevast tussen twee muziektracks in een irritant geluidje hoort. Het klinkt als het gekraak dat je uit luidsprekers hoort komen als je de plug van een audiokabel eruit trekt. Dit geluid hoor je niet alleen als je op 'skip' drukt, maar ook als een nummer is afgelopen en het volgende nummer automatisch begint. Als je de iX-B26 als zendstation gebruikt, hoor je dit gelukkig niet en sluiten tracks naadloos op elkaar aan.

Conclusie
De iX-B26 en iX-B28 van innoXplore zijn handige apparaatjes voor als je muziek vanaf bijvoorbeeld je smartphone of laptop draadloos wilt afspelen over de luidsprekers van je stereo-installatie. Wie echter hoge eisen stelt aan de geluidskwaliteit, kan beter andere opties overwegen. De iX-B26 is wel een uitstekende optie als je het geluid van bijvoorbeeld je stereo-installatie, computer of tv draadloos wilt beluisteren via een Bluetooth-headset. De USB-oplaadfunctie van de iX-B26, waarmee je al je mobiele gadgets via USB kunt opladen, is natuurlijk een handige extra functie.







zie ook Zie ook:
Review Bluetooth-luidspreker Teufel BT Bamster
Review Teufel Concept B 200 USB pc-luidsprekers



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (2)
22.02.2012 13:30 • muffstuff
Zag de innoXplore iX-B26 voor 39,95 op dailyoffers staan en zocht een review. Als ik dit lees is het gewoon geen optie als het geluid hapert of kraak geluiden vertoond. Jammer maar helaas, dan toch maar voor een airepress gaan.

25.10.2013 00:18 • Jov
Zou je nou ook zo'n iX-B26 kunnen gebruiken i.c.m. een bluetooth headset, waarbij de iX-B26 het geluid van de headsetmicrofoon naar het oortje streamt? Ik zoek zo iets om als in-ear-monitor te gebruiken bij het zingen. Of is er sprake van grote vertraging in de geluidsoverdracht?

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy