Gadgetzone.nl - Home

Hands-on 3D Blu-rayspeler LG BX580

  3 september 2010 22:08:41, door Patrick van Loon,  


De 3D hype is in alle hevigheid losgebarsten! De ene fabrikant heeft nog meer '3D compatibel' producten in zijn programma dan de andere. Ook LG doet hierin goed mee. Een van de Blu-rayspelers met 3D functionaliteit is de BX580. Gadgetzone kreeg de mogelijkheid om deze speler een tijdje te testen.




Uitpakken en instellen
In de doos vinden we, naast de speler zelf, een afstandsbediening, een cd-rom met Nero MediaHome Essentials, wat boekjes en een afstandsbediening inclusief batterijen.
Het eerste dat opvalt, is dat de speler behoorlijk compact van formaat is. Met name de diepte van het apparaat valt enorm mee in positieve zin.

Het aansluiten is een fluitje van een cent. Stroom erop en hdmi-kabel erin en gaan! Tijdens het testen bleek wel dat niet iedere hdmi-kabel het gewenste resultaat geeft. In eerste instantie hadden we de BX580 aangesloten met een goedkope kabel en dat zorgde ervoor dat soms het geluid niet goed werd doorgegeven. Toen we een iets duurdere kabel aansloten was dit euvel opgelost. Iets om zeker rekening mee te houden.





Menustructuur en afstandsbediening
De BX580 beschikt over het standaard menu van LG. Met grote iconen is op eenvoudige wijze de gewenste activiteit te kiezen. In het menu kan naast het afspelen van films ook gekozen worden om media vanaf een dlna-server of usb-stick af te spelen. Hiervoor zijn aparte sub-menu's te vinden voor het afspelen van films, muziek en foto's.

De bijgeleverde afstandsbediening is een beetje karig uitgevoerd. Directe toetsen voor het instellen van ondertiteling of de juiste taal zijn niet beschikbaar. Ook reageert de br-speler niet heel erg adequaat op het indrukken van een toets. We moesten soms enkele keren een toets indrukken voordat de juiste actie door de LX580 werd uitgevoerd.





Blu-ray/dvd weergave
Het afspelen van normale 2d blu-rays en dvd's gaat de speler bijzonder goed af. De speler is erg snel opgestart en de upscaling van niet hd-materiaal ziet er goed uit.
Het weergeven van 3D materiaal is toch wel een bijzonder proces. Je ziet bij het inladen een soort statusbalk met een kleurenverloop dat langzaam vol loopt. Vervolgens is alles weer als vanouds, met de uitzondering dat je bij het begin van een 3D film de mededeling krijgt om je 3D bril op te zetten. Tijdens het spelen blijft het apparaat qua geluidsproductie heerlijk stil.

Om van BD-live content gebruik te kunnen maken, is het noodzakelijk om een (niet bijgeleverde) usb-stick of usb-schijf in het apparaat te steken. Dit kan jammer genoeg alleen aan de voorzijde zodat het mooie afdekklepje altijd open moet staan. Een aansluiting aan de achterkant zou hier wenselijk zijn geweest.





DLNA / Mediastreaming
Een groot pluspunt van de LG Blu-rayspelers is dat deze een grote verscheidenheid aan digitale formaten via DLNA of een USB-stick/schijf kan afspelen. De BX580 is hierop geen uitzondering. Met behulp van het meegeleverde MediaHome Essentials is op eenvoudige wijze een mediaserver in te stellen. Met behulp van Wifi-n maakt de speler vervolgens via een snelle verbinding contact met het beschikbare netwerk. Het streamen van media ging echt voorbeeldig op ons wifi-n netwerk. Er was absoluut geen enkele hapering te ontdekken waaruit zou blijken dat het netwerk de stream niet aan kon.

Zoals beloofd, speelt de BX580 behoorlijk wat bestandsformaten af. Alleen dvd-menu structuren werden niet geaccepteerd. DivX, Xvid, mkv, avi, en mp3 werden probleemloos afgespeeld.

Conclusie
De LG BX580 presteert zoals we dat inmiddels gewend zijn van LG. Alles wat beloofd wordt, wordt ook waargemaakt. Zaken als Wifi-n maken de speler ook snel en toekomstzeker. Het afspelen van schijfjes gaat probleemloos en vlot.

Maar er valt ook wat te verbeteren aan deze speler. Het zou fijn zijn als er voldoende geheugen in het apparaat beschikbaar zou zijn voor BD-live of dat tenminste een usb-aansluiting aan de achterkant beschikbaar zou zijn. Om dan vervolgens de puntjes op de i te zetten zou de speler iets 'happiger' op de afstandsbediening moeten reageren.

Samenvattend krijg je voor de circa 225 euro een zeer goede Blu-rayspeler.





zie ook Zie ook:
Nieuwe 4K HDR Blu-rayspeler van Sony
HBO laat je zelf volgorde van nieuwe serie 'Mosaic' bepalen (video)
3D-geprinte New Balance-sneakers vanaf 15 april verkrijgbaar
LG laat flexibel oled-scherm in actie zien (video)
Goedkope 3D-printer The Micro passeert grens van 3 miljoen dollar op Kickstarter
Photoshop maakt 3D-printen eenvoudig (advertorial) (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy