Gadgetzone.nl - Home

Top-10 gameconsoles aller tijden (video)

 Gepubliceerd op 19.04.07 - door Robert Hagen,  


Gametrailers.com heeft een top-10 samengesteld van gameconsoles aller tijden. Het gaat er bij dit lijstje vooral om wat voor impact de spelcomputers hebben gehad en wat ze hebben betekend voor het gamen op consoles. De top-10 bevat een aantal verrassende systemen en wellicht is niet iedereen het ermee eens, maar het is in elk geval wel leuk om te kijken.








[TechEBlog]





zie ook Zie ook:
Top-10 gametrailers voor next-gen consoles (video)
Top-10 'Most Anticipated Games of E3 2008' (video)
Top-10 Mario Kart-circuits (video)
Top-10 belangrijkste jaren in de historie van de games (video)
Top-10 games waar het meest naar wordt uitgekeken (video)
Top-10 Mario Games (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (14)
19.04.2007 22:42 • Remco
Prachtig om die oude computers te zien. Ben verbaasd dat Nintendo computers zo vaak voorkomen. Sony playstation 1 mag op de 1e plek van mij. Ik had op de tweede plek de Atari 2600 verwacht. Helaas was dat niet het geval...

20.04.2007 00:16 • Menno
Nou ja, het is wel logisch dat Nintendo zo vaak voorkomt... geen enkel ander bedrijf heeft het zo lang volgehouden en is nog steeds succesvol, bovendien komen bijna alle console innovaties van de laatste 20 jaar bij hen vandaan.

20.04.2007 11:44 • Spike
idd, ben het met menno eens. Nintendo heeft elke keer weer de meest inovatieve spel consoles op de markt gebracht.
Maar voor mij persoonlijk was de playstation 1 het mooiste, maar dat zal voor een ieder anders zijn.

20.04.2007 12:17 • Robert
Het is niet helemaal waar dat Nintendo zo innovatief is. Ze zijn vooral erg succesvol geweest, maar lang niet altijd kwamen de vernieuwingen van hun vandaan. Dat wordt ook een beetje in het filmpje gezegd. Zo kwam de Super Nintendo pas twee jaar later op de markt dan de vergelijkbare Sega Mega Drive (Genesis), maar toch was de SNES een veel groter succes. Nintendo heeft een grote en bekende naam opgebouwd met de NES en heeft originele en leuke games en daardoor lijkt het misschien dat Nintendo innovatiever is.

Nog wat feitjes: De PlayStation kwam in 1994 op de markt, de Nintendo 64 (die nog met ouderwetse cartridges (!) werkte) pas in 1996. De PS2 kwam in 2000 op de markt, de GameCube in 2001. Met een hoop dingen kwam Nintendo juist later dan de concurrenten.

Sega was bijvoorbeeld veel innovatiever met de Mega-CD, Mega Drive 32X, de Saturn ('94) en later de Dreamcast ('98 ), maar die flopten helaas allemaal door bepaalde oorzaken (ook door het populairdere Nintendo).

Neemt niet weg dat Nintendo natuurlijk ook wel voor de nodige vernieuwingen heeft gezorgd, op het gebied van controllers bijvoorbeeld en met de Game Boy, DS en nu natuurlijk de Wii. Maar het is gewoon niet waar dat "bijna alle innovaties" van Nintendo vandaan komen.


[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 20.04.2007 14:47[/i]

20.04.2007 20:20 • slimsam
ik weet nog heel goed dat me vader me de playstation had gekocht, maar die de volgendedag had omgeruild voor n64 omdat hij bang was dat ik de cd's zou breken. de n64 heb ik hier nog liggen btw

20.04.2007 23:00 • jeroen
idd wij hebben hier alleen ninetendo, niet omdat ik zon fanboy ben, maar mn broer wel. jammer dat de cube er niet in voor kwam. ik vind dat zon chille console! t werkt zo lekker. en ja nintendo heeft toch elke keer iets anders, is het niet vorm dan wel inhoud, zoals de kleine disks van de cube, die kleine dingen maken het verschil :mrgreen:

21.04.2007 20:30 • snap het nie
Ben een nintendo fan,maar ik vind de dreamcast in de top 5 moet en de playstation 2 op 1 (want er zijn 100 miljoen + ps2 consoles verkocht)maar geef ze wel (een beetje) gelijk dat e de playstation 1 als eerste plaaste anders werd tot de dag vandaag gamen voor nurds beschouwd

Omdat Nintendo nooit volwassen games wil maken.

21.04.2007 20:38 • jeroen
@ snap et niet nintendo maakt zeker ook wel serieuze games, nintendo is 4 all. dus ze proberen voor ieder wat wils te maken, oke de kiddy games heersen wel. maar het is ook veel play2 gether. mario party enz. ik vind nintendo gewoon ''leuker'' dan de anderen. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat ik met mn gamecube veeeel meer fun heb gehad dan met mn 360.

22.04.2007 09:46 • Patrick
Ja hoor, echt weer een amerikaans lijstje! Hoe durven ze de Atari 2600 zo laag te plaatsen. Dit is echt de moeder aller consoles! Wat heb ik me daar destijds mee vermaakt! Pac-man, Donkey Kong, tennis, pong, those were the days!.

De apparaten van Sega hebben het hier nooit echt goed gedaan, dus die mogen van mij wel wat zakken.

En dan nog zo'n "blunder" in mij ogen. De originele GameBoy lager plaatsen dan de Advance/SP/Micro. Kom op zeg dat kan toch niet!

Wel grappig om te merken dat je dingen soms snel vergeet. De hele originele PlayStation was bij mij nog helemaal niet in mij opgekomen, terwijl dat inderdaad wel een beetje de eerste serieuze concurrent van de SNES/N64 was!

Leuk om al die ouwe games weer eens te zien!

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 22.04.2007 09:47[/i]

22.04.2007 10:17 • jp
Ik vind het raar de de psp nergens in het lijstje voorkomt.

22.04.2007 11:27 • jeroen
@jp [quote]Het gaat er bij dit lijstje vooral om wat voor impact de spelcomputers hebben gehad en wat ze hebben betekend voor het gamen op consoles[/quote]

dus hierdoor.

22.04.2007 11:27 • snap het niet
@ Jeroen Ik weet heus wel wat ik zeg!

1 Ik zei Nintendo maakt zelf geen volwassen(ik weet niet of ik Zelda hierbij moet rekenen)kan je minstens 1 actie game noemen die Nintendo zelf heeft gemaakt.
Dat kan je ook niet omdat deze van Third party's komen en niet van nintendo eigen stal!

2 Jij zegt dat ze voor ieder wat wils maken nou dit klopt niet wat ik wil een zo nu en dan een actiegame zoals God Of War en die zal Nintendo zelf nooit maken.
Zei maken meer gezin vriendelijk games.

3 shigeru miyamoto zei zelf een keer dat developers niet moeten ingaan op de bloederig ranzing heden die gamer willen.
Regie Fils-Aime zei zelfs een keer dat ze meer games van Take two willen (manhunt 2 voor de wii) omdat Nintendo zelf zulke games niet maakt.

4 En ook bij de Wii zie je dit, dat Nintendo niet met actiegames en meer met gezin games komt.(naar mijn mening laten ze de hardcore nintendo in de steek)

5 En ja Nintendo maakt inderdaad games die een tevreden lach op je gezicht toveren.
Maar jij hebt een 360 (slecht keus trouwens) omdat jij actiegames wilt
en deze niet kan vinden bij Nintendo

(oja metroid prime van second party stal en eternal darknes)

Daarom neem ik een playstation 3 Omdat die me van elke genre wel 1 toptitel heeft (over enkele jaren natuurlijk).

En ik heb ook een gamecube trouwens ;)

22.04.2007 12:23 • Patrick
@ jeroen. Als je het zo bekijkt, wat doen de GBA/Micro/SP enz. dan in dit lijstje?

@snap het niet
Wat boeit het je nou welke uitgever er met een spel komt. Ik vind de Nintendo Wii de meest "geweldadige" console van Nintendo tot nu toe.
[url=http://www.nintendowiifanboy.com/2007/04/19/and-the-odd-re4-ad-campaign-keeps-on-trucking/]Resident Evil 4[/url], [url=http://www.nintendowiifanboy.com/2007/04/18/umbrella-chronicles-producer-fires-off-the-facts/]The Umbrella Chronicles[/url], [url=http://www.nintendowiifanboy.com/2006/09/19/massive-call-of-duty-3-wii-video/]Call of Duty 3[/url], [url=http://www.nintendowiifanboy.com/2007/04/17/obscure-ii-set-to-scare-up-some-action-on-the-wii-this-year/]Obscure[/url]. zijn toch echt heel serieuze games, zeker voor Nintendo.

Daarnaast bieden ze een hele serie games aan "voor het gezin", plus de good old "Virtual Console" games (Pac-man is er!!).

Tot voor kort had ik je gelijk gegeven, maar met de Wii waait er toch een andere wind bij Nintendo!

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 22.04.2007 12:32[/i]

25.04.2007 21:37 • jeroen
@ snap het niet, je hoefd je niet zo aangevallen te voelen hoor! maar ik vind zelf dat nintendo ook serieuze games maakt, en wat ik uit jou verhaal opmaak, dat het serieus is als er bloed in voor komt? Ok niet veel, ik heb t ook fout gezegd dat ik zei dat nintendo ook wel serieuze games maakt. maar andere game makers maken wel serieuze games, en als nintendo dat niet had gewild, hadden ze het niet laten uitkomen op de cube? denk ik. mrja de wii word denk wel 2play4all!

@Patrick, ik snap idd ook niet wat de GBA in het lijstje doet. is gewoon een opgevoerde gba.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy