Gadgetzone.nl - Home

TomTom lanceert RIDER voor motorrijders

 Gepubliceerd op 12.04.07 - door Robert Hagen,  


TomTom heeft een nieuw RIDER navigatiesysteem gelanceerd voor motorrijders. Deze heeft een touchscreen dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik met handschoenen. Ook is het apparaat waterdicht en wordt hij geleverd met een Cardo Scala-Rider Bluetooth headset voor het ontvangen van de gesproken instructies in de helm.

De nieuwe headset past op open- en gesloten helmen en biedt ruisonderdrukking zodat motorrijders instructies en telefoongesprekken helder kunnen horen. De TomTom RIDER wordt ook geleverd met de nieuwe RAM bevestigingsset, die praktisch op elke motor past en gemakkelijk te monteren is.

De nieuwe TomTom RIDER is voorzien van een stevige houder waarop de RAM bevestigingsset makkelijk past, evenals het unieke gebruikersmenu met vier iconen, dat erg handig is voor handschoenen.

Er komen twee versies van de RIDER: TomTom RIDER Europa bevat complete deur-tot-deur navigatie door West Europa. TomTom RIDER Benelux is beschikbaar met kaart van Nederland, Belgie en Luxemburg.

De prijs zal liggen tussen de 500 en 600 euro en het apparaat is vanaf eind mei verkrijgbaar. Voor 80 euro kun je er overigens ook een carkit-accessoire bij kopen. Daarmee kan de RIDER ook in de auto worden gebruikt.








zie ook Zie ook:
TomTom biedt gratis dagelijkse kaartupdates op alle gps-systemen (video)
TomTom en ANWB gaan samenwerken
Apple gaat in zee met TomTom
Nieuwe TomTom met extra groot 6 inch scherm
TomTom Via 130/135 met Speak & Go aangekondigd
Nieuw navigatiesysteem TomTom voor kampeerders



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (15)
12.04.2007 21:31 • syl.the.boy
Heel handig voor motorrijders maar de prijs is wel een beetje aan de hoge kant (500 á 600 euro) en dan die 80 euro nog voor die carkit-accessoire bijkopen. Het had meer een motorkit-accessoire kunnen heten want het is ten slotte voor op de motor. Maarja doe mij maar een auto (is veiliger) en je zit niet in de regen want met regen is het ook niet fijn om op de motor te zitten. Ik geef toe dat het in de zomer als het wat warmer weer wordt het wel fijn is om op de motor te zitten want de auto is dan ook geen pretje met die hitte.

12.04.2007 22:47 • Remco
Veel en veel te gevaarlijk! Op de motor heb je alle aandacht nodig voor het verkeer. Je kunt het niet vergelijken met autorijden!
In de zomer is het geen pretje hoor syl.the.boy! In zo'n leren pak (wat noodzakelijk is) en zo'n helm op je kop zweet je als een gek. In de auto kun je je airco aanzetten.

12.04.2007 22:54 • jeroen
Een motor is wel wijs! ik zou later echt wel een motor willen, en gevaarlijker, nja tis maar hoe je t bekijkt, je bent wel wentbaarder enzo. maar idd zon tomtom is niks voor de motor, veel te gevaarlijk idd. daar mogen ze wel wat aan doen. ik snap t ook niet, dat je wel handsfree moet bellen, en dat dvd spelers en tomtoms wel mag, of dat niet afleid. dat handsfree vind ik nergens op slaan, ik bedoel je word meer door het gesprek afgeleid dan door de telefoon die je aan je oor houd. ok je komt een hand tekort, maar als je de hele dag in de auto aan je kont zit te krabben, daar let niemand op.

12.04.2007 23:31 • bart
dit ding is toch al een half jaar oud ofzo?

13.04.2007 00:03 • Senna
Wat is hier nieuw aan ? ik heb de Rider al zo'n jaar in bezit !

- BTW de Rider is tegenwoordig al te koop voor € 400,-
- @ Remco ben jij een motorrijder ? zoja wat rij jij dan ? Een navigatie op de motor is bijna essentieel. Zeker omdat je veelvuldig dagtripjes/weekendjes naar onbekende locaties gaat. Je kan van te voren zien hoe de bocht ongeveer verloopt, zodat je nooit te hard de bocht ingaat. Weet je wat pas gevaarlijk is in de auto "je autoradio bedienen" want die heb je in de auto niet nodig. Je hoort tenminste volgens jou woorden je aandacht op het autorijden te houden. En je airco bedienen is ook levensgevaarlijk. Jij bent waarschijnlijk de persoon die ik laats tegen kwam in de file. jij zag een motorrijder en smeet meteen de auto naar rechts zodat ik er niet langs kon gaan. Wellicht geirriteerd omdat ik er wettelijk gezien wel doorheen mag !! In de zomer is het heerlijk zo'n leren pak en dan lekker rijden, wat weet jij er nou van ??

De carkit accesoire is compleet nutteloos. Omdat er bij de Rider een bleutooth headset zit. Is er in de Rider geen speaker aanwezig. Dit betekent dat als je naar de gesproken instructie wil luisteren in de auto je alsnog je headset moet gebruiken. Dus compleet waardeloos. Want met de bijgeleverde accesoires kan je deze ook in de auto gebruiken. Tenzij er nu ook een externe speaker bij meegeleverd is.



[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 13.04.2007 00:06[/i]

13.04.2007 08:42 • Frits
Wij hebben al lang de zumo van Garmin. Net als veel andere motorrijders. 3 stappen voor op TomTom

13.04.2007 08:58 • Remco
Ten eerste weet ik alles over motorrijden Senna! Ten tweede lijk jij mij geen motorrijder aangezien je nogal erg geïrriteerd cq agressief jezelf verwoord. Geen taal voor een motorrijder.
Jammer…..

13.04.2007 09:09 • @ Senna
Dit is een vernieuwde versie van de Rider

13.04.2007 12:59 • theDoctor
Ik heb een BMW Navigator III (=Garmin) met BT en heb allerlei BT headset uitgeprobeerd. Komt erop neer dat boven de 70 km/uur het geluid gewoon the zacht is. Vooral telefoongesprekken voeren is onmogelijk, of het verstandig is tijdens het rijden is maar de vraag. Er bestaan helmen met ingebouwde BT functionaliteit zoals die van Nolan, Schubert en BMW maar functioneren ook niet zoals het moet. Een bedraad systeem is uiteindelijk toch het beste.

13.04.2007 13:46 • Patrick
@Remco... Ow jawel, Senna is wel degelijk een motorrijder. Zoek maar eens op eerdere berichten van hem. Ik ben het ook wel redelijk eens met wat hij zegt...

(en nee, ik heb (nog) geen motor. staat wel in de planning voor Sint Juttemus.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 13.04.2007 13:47[/i]

13.04.2007 23:01 • Remco
Dan is het een nieuwe generatie motorrijder Patrick. Een generatie die geen respect kan opbrengen voor andere weggebruikers. Tevens heeft Senna geen kaas gegeten van verkeersregels. Wetelijk gezien mag je bv in een file niet het andere verkeer tussendoor passeren (waar ik geen moeite mee heb!). Het wordt alleen oogluikend toegestaan. Net als het soft-drugs beleid.

05.12.2007 21:13 • wim van beveren
Frits, wil graag of TomTom Rider V2 kopen of Zumo 550 wat is dan het essentiele voordeel van Zumo?
Graag je ervaring.
Groet
Wim

10.01.2008 10:10 • wildstarfan
wim staat genoeg over op het WSF forum

25.02.2008 22:00 • Catchmeifyoucan
Tomtom Rider 2e is op zich een mooi apparaat, maar waardeloos dat je stil moet staan om de locatie in te voeren.

06.04.2008 14:14 • Noot
[b] Het is goed dat iedereen een keus heeft van wat hij/zij nodig heeft om het je zelf makelijker te maken je blijf ten alleertijden zelf verrandwordelijk hoe je rijd maar ik denk dat ik als motor rijder meer op een automobilist dan op een motor rijder moet op passen want als motor rijder weet dat je kwetsbaar bent en daarom is een tomtom met headset een goede keus

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy